Slušaj vest

Novak Đoković igra odlično u Šangaju. Posle prvog meča i malih komplikacija na meču protiv Aleksa Mikelsena u naredna dva kola odigrao je skoro savršeno. Demolirao je Flavija Kobolija i Romana Safjulina i prošao u četvrtfinale gde ga čeka duel sa Jakubom Menšikom. Mladim češkim teniserom koji se ugleda na Srbina.

Imaće slobodan dan u četvrtak, pošto je taj meč na programu tek u petak. Možda taj odmor iskoristi da poseti jedno posebno drvo u Šangaju. To drvo posetio je pre nekoliko dana i to je privuklo veliku pažnju kako navijača, tako i kineskih novinara. Očekivano, to je bilo jedno od pitanja koje je dobio.

"Drvo sreće se nalazi u odmaralištu u kom ostajemo i to drvo sam zagrlio i sipao sam vodu na njega pre pet godina. Ponovio sam tu malu ceremoniju i ove godine. Neka vrsta rituala za sreću i odavanje počasti neverovatnom životu koje to drvo ima. Znate, ono je staro preko 1000 godina", rekao je Novak.

On obožava da provodi vreme u prirodi, tako da ne čudi previše što mu sve to znači. "Ponekad zaboravimo na svet oko nas i na to koliko je moćan. Tako nešto nosi sa sobom mnogo mudrosti, inteligencije, snage i energije i mi se ponekad izgubimo u ovom modernom načinu života. Takvo drvo me, kako bih rekao, spusti na zemlju. Podseti me koliko smo mi na neki način mali u poređenju sa prirodom i koliko moramo da pokažemo poštovanje", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Đoković