Slušaj vest

Andrea Trinkijeri nedavno se sukobio sa novinarima u Litvaniji, a povod je bila motivacija igrača Žalgirisa koja je dovedena u pitanje posle tesnog poraza tog kluba od Ritasa (91:88) u Litvanskoj košarkaškoj ligi. Sada je Italijan poželeo da zakopa "ratne sekire" i u znak izvinjenja doneo je bocu vina.

Evo kako je krenulo... Na konferenciji za štampu prvi poraz ekipe iz Litvanije shvaćen je suviše ozbiljno, a kako i ne bi kad je uprava kluba nedavno podelila informacije o budžetu, pa su granice pomerene i očekivanja su dobila znatno veće razmere. Trener Trinkijeri poželeo da zaštiti igrače i stručni štap, pa je u žaru rasprave rekao više nego što je trebalo.

Konkretno razgovor je vodio sa novinarom Taudvidasom Kubiliusom kojem je Italijan odbrusio:

  • "Prošle godine smo izgubili od Ritasa i neko me je pitao da li su moji igrači na odmoru"
  • "Da, i taj novinar je bio u pravu, izgubili ste u finalu", uzvratio mu je novinar.
  • "Da li nemate pravo da izgubite u sportu? Da li je ovo danas bilo finale? Zašto to radite. Jer hoćete nešto da uradite posebno. Vi ste siromašan čovek i imate siromašan život, a ja sam izgubio utakmicu i verujte mi, vratićemo se. To je mali mentalitet, a ja moram da vidim širu sliku".
  • "Ako radite svoj posao, zašto me ne pitate za odluku sudije u završnici?", pitao je Trinkijeri.
  • "Da vas pitam za odluku sudije?", uzvratio mu je novinar.
  • "Ne, da me pitate za nešto što je neobično. Da sudije naprave grešku i da ne koriste svoje pravo na 'čelendž'. Ne, ja vidim kako vi radite svoj posao", dodao je Trinkijeri.

Koji dan kasnije, Italijan je odlučio da se izvini zbog upućenih reči. "To je bila moja greška i izvinjavam se", započeo je Trinkijeri. Potom je bivši trener Partizana predao specijalni poklon novinaru "Doneo sam ti flašu dobrog italijanskog vina. Nije iz supermarketa i ovu bocu ne biste našli ovde. To je iz moje lične kolekcije, za posebne prilike, a mislim da je ova posebna. Ovde sam da se pomirimo", zaključio je Trinkijeri.

Žalgiris je, zapravo, dobro startovao, vezao je tri pobede u domaćem prvenstvu uz jedan porazr, a u prvom kolu Evrolige je na domaćem terenu pobedio i Barselonu.

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige