Slušaj vest

Kakva drama pre meča Novaka Đokovića! Došao je Rodžer Federer da gleda Janika Sinera i video je pobedu prvog tenisera sveta nad Tomašom Mahačom 6:4, 7:5, ali za ovaj trijumf je mnogo zaslužniji Čeh od italijanskog tenisera. Jednostavno, Tomaš Mahač se samouništio u poslednjem gemu ovog duela!

Bilo je 6:5 za Janika Sinera, imao je Mahač servis i sjajno je odigrao prva dva poena. Poveo je sa 30:0, a onda je bukvalno rešio da izgubi. Prvo je nekontrolisano izbacio loptu u aut, potom je odservirao duplu servis grešku, zatim promašio čist zicer i još jednom dao poen rivalu, a onda za poslednji poen namestio smeč Sineru. Na kraju je bilo 7:5 u drugom setu.

Da se nije nekoliko puta izgubio sa terena, Mahač bi mogao da kaže da može sa najboljima. Uzeo je prvi gem na meču i to na servis Sinera, ali je ubrzo izgubio brejk prednosti i na kraju u poslednjem gemu prvog seta takođe vodio, a onda ispustio prednost i set. U drugom setu je imao dve brejk lopte, nije ih iskroristio i na kraju je poslao Sinera u finale.

A u finalu će igrati sa Novakom Đokovićem ili Tejlorom Fricom. Oni će od 13 časova na teren i tada će odigrati svoj deseti duel u karijerama, a do sada je devet puta srpski teniser bio bolji. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol