Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković danas od 10.30 igra za svoju stotu titulu u karijeri i to protiv najboljeg na svetu - Janika Sinera. I dok je Noletu ovo tek treće finale ove godine, gubio je finale Vimbldona i slavio u najvažnijem na Olimpijskim igrama, sa druge strane Italijanu je ovo prilika da dođe do sedme titule u svojoj najboljoj sezoni u karijeri.

Neverovatno igra Siner, dobio je 64 od ukupno 70 duela, međutim tri poraza od Alkaraza - i činjenica da nijednom nije igrao sa Noletom - dovode do toga da ne može dase kaže da je sve bilo perfektno. Imaće priliku da "skine zvezdicu" ako pobedi Đokovića, a čini se da su u to duboko uverene i kladionice.

Ne pamti se kada je Nole bio takav autsajder u finalu, eventualno na početku karijere, ili kada je igrao na Rolan Garosu protiv Rafaela Nadala... Međutim, druga bi priča trebalo da bude kada se igra na betonu ili ne?

ALEX PLAVEVSKI/EPA Novak Đoković, Tejlor Fric

Svetske kladionice na pobedu Janika Sinera daju kvotu oko 1.45 do 1.55, što dovoljno govori koliko su uvereni u pobedu Italijana, dok će oni koji se klade na Đokovića moći da zarade mnogo više - ako ulože naravno. Tako svetske kladionice daju kvotu od 2.70 do 2.85 na Novaka. Prosto neverovatno.

Upravo bi ova uloga autsajdera mogla da odgovara Đokoviću u finalu u kome igra sasvim rasterećeno, bez pritiska, pošto je pre svega u Šangaj došao da uživa i ponovo oseti iskustvo igranja u Kini gde je uvek imao veliku podršku. S obzirom da nije igrao još od Olimpijskih igara u Parizu, jasno je da je finale u Šangaju više nego odličan uspeh, ali isto tako neće tek tako propustiti priliku da "kada je već pred titulom" - ne pokuša da je osvoji.

Jedini problem pravi povreda kolena koja ga je malo usporila u drugom setu meča polufinala protiv Tejlora Frica, kada je uspeo da "stisne zube" i završi sve na vreme.

"Uvek mnogo izvuče iz mene, ovakve bitke, pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere. Ovakve borbe uzimaju mnogo energije, ali daju samopouzdanja. Moram da se oporavim jer imam tu i tamo neke probleme fizičke prirode na terenu. On od grend slema igra jako dobro na ovoj podlozi, servira sjajno i zato nisam želeo da idem u treći set. Jako mi je drago da sam završio sve u dva (…). Okrećem se duelu protiv Sinera koji igra sjajan tenis i sigurno je favorit", zaključio je Nole.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu