Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu mastersa u Šangaju protiv Janika Sinera (7:6, 6:3), ali nije bilo ljutnje, besa ili naročite tuge, prihvatio je to sa osmehom na licu. Nole je pre svega došao u Šangaj jer pet godina nije bio u Kini, gde uvek ima veliku podršku, dok su mediji u prvi plan isticali da opet može da ispiše istoriju - osvajanjem stote titule.

Kako to (još) nije uspeo, sva pitanja na konferenciji za mediji bila su takva kao da su novinari pokazivali Noletu da ga sažaljevaju zbog ne tako uspešne sezone, što je potpuno suprotno od osećaja koji ima najveći ikada. Istina je da sad nije osvajao grend slemove, masterse i da je izgubio prvo mesto na ATP listi, ali je lepo videti koliko je Nole miran sam sa sobom zato što je doneo ono što je obećao i sebi i celoj naciji: zlato sa Olimpijskih igara.

"Moja glavna motivacija dolazi iz ljubavi i strasti prema sportu, kao i zbog želje da nastavimo da se takmičim. Ovo su mečevi i izazovi kojima još težim, da budem u poziciji da igram protiv najboljih igrača sveta, na najvećoj pozornici, u finalima najvećih turnira na svetu", rekao je Nole na konstataciju da "rezultat nije bio kakav je želeo" i pitanje odakle mu više želja da igra.

"Tako da, znate, zato sam se borio i zato ću nastaviti da se guram i dalje. To je sve što mogu da kažem. Ne znam šta donosi budućnosti, videću kako ide i kako se osećam u datom trenutku. Planiram da igram i takmičim se i dogodine", naglasio je Nole.

"Hajde da vidimo dokle ću dogurati", dodao je.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Đoković i Siner

Sledeće pitanje odnosilo se na to koliko je Đoković bio blizu stote titule i koliko je za njega važno da je osvoji, na šta je Srbin jasno odgovorio da je za njega to samo "bonus". Naravno da bi voleo da se to desilo u Šangaju protiv Sinera, ali ne očajava mnogo kako su oni očekivali.

"Nije to pitanje života ili smrti za mene. Mislim da sam ostvario najveće ciljeve u karijeri. Trenutno je fokus na grend slemovima i da vidim koliko mogu da podižem letvicu. Dok god igram kako sam igrao ove nedelje, mislim da mogu da igram barabar sa najvećim igračima sveta. Dok kog je tako, osećaću potrebu da nastavim da se takmičim, tu će biti motivacije i videćemo koliko će to još potrajati", objasnio je Đoković mirnim tonom.

Ni tu nije bilo jasno šta Nole govori, pa su ga pitali da li je zadovoljan svojom sezonom, iako je do sada hiljadu puta odgovorio da je ostvario najveći cilj u njoj - osvajanjem Olimpijskih igara.

12557761.jpg
ALEX PLAVEVSKI/EPA 

"Ako poredim sa većinom mojih sezona, ovo je bila jedna od najneuspešnijih u pogledu rezultata. Ali, kao što znate, moralo je da se desi u nekom trenutku da neću osvajati grend slemove i igrati na najvišem nivou posle toliko godina. I to je u redu. Ja sam srećan zbog svog zlata sa Olimpijskih igara, to je bio glavni cilj za ovu godinu", naglasio je Đoković i rekao da bi voleo da je osvojio još neku titulu, ali sve je to u redu - prihvata jer je svestan šta je uradio u karijeri.

Đoković ističe da je sada plan da igra na turniru u Saudijskoj Arabiji naredne nedelje, a onda planira povratak kući gde će doneti odluku o narednom turniru. Najverovatnije neće igrati ni Pariz, a ni završni masters u Torinu. Mora malo i da odmori od svega.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem