Slušaj vest

Egzibicioni turnir "Slem šest kraljeva" počeo je juče u Rijadu, a Saudijci su se verovatno pokajali već prvog dana. Razlog su više nego lake pobede Karlosa Alkaraza i Janika Sinera koji su s pravom opravdali uloge favorita, ali se nije očekivalo da će baš tako ubedljivo izaći na kraj sa Holgerom Runeom i posebno Danilom Medvedevom.

I dok je Rune (koji igra vrlo lošu sezonu i pao je na 14. mesto) još koliko-toliko zadržao Alkaraza na terenu u prvom setu, pa na kraju izgubio 6:4, 6:2, šta reći za Danila Medvedeva koji se osramotio u Rijadu. Siner je nastavio da ga pobeđuje i poslao ga je kući za samo 69 minuta. Posebno bolan bio je prvi set u kome Medvedev nije osvojio niti jedan gem, pa je na semaforu završio "krompir" za 27 minuta. U drugom, tek nešto malo bolji otpor, ali videlo se da nema motivacije i pao je posle 6:3.

Ali, daleko od toga da će Rus nezadovoljan napustiti Rijad pošto su Saudijci spremili ogroman novac učesnicima turnira. Tako je svaki od njih dobio čak 1,5 miliona dolara, samo da se pojavi - dok će pobednik na kraju odneti nagradu od šest miliona evra. Čini se da se Rus u početku zadovoljio sa ovom "manjom sumom".

Tako su izračunali da je Medvedev za svaki minut na terenu u Rijadu zaradio 21.739 dolara, odnosno čak 362 dolara u sekundi. Ali, ko zna, možda je i sebi zatvorio vrata za neke buduće turnire u Saudijskoj Arabiji.

Podsetimo, danas će Alkaraz igrati protiv svog idola Rafela Nadala, dok će Siner izaći na crtu Novaku Đokoviću.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak objavio HIT snimak iz automobila