Slušaj vest

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da će na kraju novembra, nakon mečeva za Španiju u Dejvis kupu, okončati uspešnu karijeru, a pre toga imaće nastup i na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji. Stvari su postavljene tako da bismo u finalu čak mogli da vidimo borbu Đokovića i Nadala, i to za čak šest miliona dolara, što bi zaista bilo fantastično pošto je njihovo sjajno rivalstvo obeležilo tenis u 21. veku.

Do sada su njih dvojica čak 60 puta igrali, uspešniji je Nole koji je 31 put pobedio, a njihov odnos van terena je uvek intrigirao. Delovalo je da se Nadal bolje slaže sa Federerom, da neguje prijateljstvo sa njim dok je sa Đokovićem bilo trzavica u prošlosti, a sada je i Rafa upitan da predstavi svoju stranu priče

U intervjuu za "DAZN", baš uoči početka turnira "Šest kraljeva" u Rijadu, Nadal je govorio sve najlepše o Đokoviću i zaista se čini da ga poštuje kao nikoga u tenisu.

Jumeau Alexis/ABACA / Abaca Press / Profimedia, ALBERTO MARTIN/EFE Rafael Nadal i Novak Djoković

"Hoćemo li igrati u Rijadu? Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta da ne moramo da ponavljamo", nasmejao se prvo Nadal, pa dodao: "To je uvek bio veliki izazov. Novak je sjajan, veliki rival. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, da probijam granice. I mislim da obojica imamo taj isti osećaj, da smo, zajedno sa Rodžerom, gurali jedni druge i sami sebe stalno do novih nivoa. To su uvek bili rivali toliko jaki da si jednostavno morao da napreduješ, napreduješ i još jednom napreduješ kako bi mogao da se takmičiš".

Kakav su odnos zaista imali Novak Đoković i Rafael Nadal? Ni tu "Bik sa Majorke" ne ostavlja prostora za interpretaciju, sve je odmah otvoreno rekao i srušio teorije zavere.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Novak Đoković šangaj

"Odnos sa Rodžerom je bio specifičan, ali i sa Novakom imam veoma dobar odnos. To je način na koji pristupaš sportu. Na kraju, kao što sam već govorio, mnogo je u životu važnijih stvari od tenisa. Ako imate dobar odnos sa kolegama, sa ljudima koji su pored vas, sa ljudima generalno, po mom iskustvu - bićete srećniji. Na kraju, tenis je samo igra. Odnosi sa ljudima su više od toga...", jasno je istakao Nadal.

Prema njegovim rečima uživao je u rivalstvu sa Đokovićem, Federerom i Marejem, dodajući da ti oni na kraju "daju jasniju perspektivu" kada ostariš, dok mu se ne sviđa što već sada njihovo rivalstvo porede sa onim koje grade Janik Siner i Karlos Alkaraz.

"Moramo da ih ostavimo na miru da sami grade svoje rivalstvo i priče, ne treba da ih porede sa nama. Videćemo na kraju kada završe karijere. To će biti momenat da se poredimo", poručio je Nadal kome nije bilo do priče na ovu temu.

BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću