Slušaj vest

Španski teniser Rafael Nadal vratio se iz Saudijske Arabije sa (najmanje) 1,5 miliona dolara, a da nikoga nije pobedio na turniru "Slem šest kraljeva". Prvo ga je nadigrao zemljak Karlos Alkaraz, da bi u meču za treće mesto Novak Đoković "stavio tačku" na njihovo rivalstvo pošto će Nadal u penziju posle Dejvis kupa.

Ako mu "zafali novca", što će se teško desiti jer je jedan od najbogatijih sportista svih vremena, Rafael Nadal moći će da proda zlatni reket koji je dobio od savetnika kraljevske porodice Saudijske Arabije Turkija Al-Šeiha. Nakon poslednjeg meča u Rijadu, Nadal je dobio poklon kakvom se nije nadao, pošto je čovek od poverenja kralja Salmana prišao i poklonio mu reket od zlata, dokaz bogatstva vladajuće porodice.

"Zadovoljstvo je što ste tu sa nama, imamo mali poklon od 'Rijad sizon' za vas i želim vam dobru budućnost u vašem životu", kazao je on, pa pokazao Nadalu reket, koji ga je ostavio bez teksta. Pogledajte kako izgleda zlatni reket:

Youtube/ Turki Alalshikh/Printscreen Zlatni reket

Taj prizor je oduševio Nadala koji je obećao da neće izgubiti reket, a bogami će ga "čuvati kao oči u glavi" ako je u međuvremenu saznao za njegovu vrednost.

Kako prenose mediji, reket je težak tri kilograma i izrađen je od čistog zlata, pa je navodno vredan oko 250 hiljada evra. Nema sumnje da će Nadal pronaći pravo mesto u svom domu za ovaj fantastičan poklon, jedan od najvrednijih koje je dobio za vreme svoje karijere.

Podsetimo, Nadal inače tokom igračkih dana nikada nije razbio reket i više puta je isticao da to ne čini kako ne bi davao loš primer mladim teniserima, pošto se inače radi o skupom predmetu.


BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću