Slušaj vest

Srpska teniserka Olga Danilović napravila je jedan od najvećih uspeha u karijeri, plasmanom u finalu turnira u Kini. Na turniru u Guangdžou Srpkinji je meč u završnici trećeg seta predala Katerina Sinijakova (4:6, 6:4, 4:3, 40:0), inače prva nositeljka na ovom takmičenju i najbolja dubl igračica na svetu. Čehinja više nije mogla da stoji na nogama, a nakon što je samo statirala tokom nekoliko poena na Olgin servis odlučila je da se povuče.

Danilović je u tim trenucima imala brejk prednosti i dobru priliku da stigne na samo gem od pobede, ali je Čehinja ranije završila njihov polufinalni meč. Olga je stigla u svoje treće WTA finale, ali i do najboljeg plasmana u svojoj profesionalnoj karijeri - na narednoj listi biće 64. teniserka planete ukoliko izgubi, odnosno 53. teniserka na svetu ukoliko pobedi finalni meč.

Olga Danilović je u trećem setu tri puta pravila brejk i stizala do prednosti, ali se Sinijakova dva puta vraćala u meč odmah u narednom gemu. Ipak, tokom osmog gema nije imala nikakve šanse - nekoliko minuta ranije joj je ukazana pomoć, a zatim je samo pogledom pratila loptice koje je na njenu stranu terena slala srpska teniserka. Bilo je evidentno da Čehinja ne može da igra i da se bliži kraj meča.

Protivnica Olge Danilović u finalu biće bolja iz duela Bronzeti - Dolehajd, a deluje da će protiv bilo koje od njih dve srpska teniserka imati veoma dobre šanse da se domogne titule. Podsećamo, Olga je ranije u karijeri već osvojila WTA titulu na turniru u Moskvi 2018. godine, a ima i finale Lozane 2022. godine. 

Bonus video:

Instagram/danilovicolga Olga bodrila Oblaka