Slušaj vest

Srpska teniserka Olga Danilović igra tenis karijere. Od prošlog ponedeljka ima najbolji plasman karijere (86. mesto na WTA listi) i ne planira na tome da se zaustavi. Olga Danilović je nastavila da briljira u Kini gde je posle Erike Andrejeve "srušila" i Dajen Pari, inače petu nositeljku na turniru u Guangdžou.

Koliko je Olga Danilović bila dobre protiv 50. teniserke sveta najbolje pokazuje rezultat - 6:1, 6:0. Svoju protivnicu "rutinirala" je za 75 minuta, za plasman u četvrtfinale turnira iz serije 250.

Već sada, sa 54 nova osvojena boda na WTA listi, Olga Danilović je dogurala do 78. mesta na svetskoj listi. I sigurno ne planira tu da se zaustavi nego da još napreduje, kako na listi, tako i na samom turniru u Kini. U četvrtfinalu čeka duel sa boljom iz duela Jue Juan - Manačaja Savangakajev, gde je Kineskinja favorit jer je treća nositeljka na turniru, a pritom igra i pred domaćim navijačima koji je obožavaju.

Plasman u polufinale doneo bi Olgi još 44 dodatna WTA boda, što bi je dovelo do 72. mesta na svetu. Ako bi osvojila turnir, Olga bi napredovala za više od 20 mesta što bi joj svakako pomoglo da "preskače" kvalifikacije i manje se umara na većim turnirima, gde je uvek teško doći do mesta.

BONUS VIDEO:

Instagram/danilovicolga Olga bodrila Oblaka