Slušaj vest

Srpska teniserka Olga Danilović napravila je najveći skok na WTA listi i napredovala je za čak 34 pozicije od prethodne nedelje. Razlog tome je osvajanje turnira iz serije 250 u Guangdžou, inače drugi uzastopni za nju jer jer prethodno pobedila i na jednom manjem u Barseloni, tako da je sada Olga Danilović čak 52. na svetu!

Kada se uzme u obzir da je sredinom jula pala na 150 mesto, jasno je kakav je napredak napravila za nekoliko meseci, pokazavši da može da igra dobro i na betonu - koliko i na šljaci. Uspela je tako da dođe do svog najboljeg plasmana u karijeri, a utisak je da se neće na tome zaustaviti pošto je sada na pragu najboljih 50 igračica sveta. Za to joj ne nedostaje mnogo, posebno ako dobre igre nastavi u Kini gde već ove nedelje igra u Đuđangu.

Naša talentovana teniserka je "probila" i granicu od hiljadu poena i ima ih 1.055, dok joj je "magično" 49. mesto sada na korak - pošto ga drži Marija Buzkova, sa 1.100. Dakle, krajnje dostižno i to veoma brzo.

STR / AFP / Profimedia Olga Danilović osvojila titulu u Kini

Kao osma nositeljka Olga Danilović dolazi na turnir u Đuđangu u prvoj rundi čeka je Arijan Hartono iz Holandije, trenutno 144. na svetu. Poput Olge, takođe je igrala u Guangdžou, ali je zaustavljena u drugoj rundi od Ponše. Od poslednjih sedam mečeva, ima pet poraza, pa bi Olga trebalo da je ubedljiv favorit protiv nje, s tim da je odmornija od Srpkinje.

Ako prođe dalje, rivalka će joj biti Dženg Vušuang ili Martina Trevisan, potencijalna rivalka u četvrtfinalu je druga nositeljka Šramkova, a u polufinalu Mojuka Učijima. S druge strane najveće ime su Mari Buzkova, Viktorija Golubić i Petra Martić.

Što se tiče ostatka WTA liste, nije bilo previše dramatičnih promena u TOP 10. I dalje je prvoplasirana Arina Sabalenka, sada već ubedljivo ispred Ige Švjontek koja je ostala bez hiljadu bodova, a potom slede Koko Gof, Jasmin Paolini, Elena Ribakina, Džesika Pegula, Ćinven Dženg, Ema Navaro, Darija Kasatnika i Danijel Kolins.

BONUS VIDEO:

Instagram/danilovicolga Olga bodrila Oblaka