Slušaj vest

U toku su pripreme za turnir u Parizu posle kojeg će biti jasno ko će se plasirati na završnicu u Torinu, ali kako stvari stoje u Italiji nećemo gledati Novaka Đokovića. Srpski teniser se odmara na Maldivima, ali to nije jedini izvor koji je nagovestio ovu mogućnost. Američka igračica Koko Vandevege je u jednoj od svojih izjava najavila da aktuelni olimpijski šampion neće biti deo spektakla.

Plasirati se na turnir u Torinu je veliki uspeh za mnoge tenisere - to je smotra najboljih, a o tome je govorila i Vandevegenova. "Važno je da, koliko je to moguće, kontrolišete svoju sudbinu sami, a ne da se nadate da će odustati neko ko je ispred vas. Kao što smo čuli da Novak, nažalost, neće igrati u Torinu. Samim tim je to još jedno mesto na raspolaganju ostalima", rekla je.

Dakle, u teniskom svetu je već poznato da Đokovića neće biti na završnom turniru. A i umesto da bude u Parizu na mastersu izabrao je da bude na odmoru na Maldivima, prema svemu sudeći njegov cilj je da se psihički i fizički oporavi i pripremni za prvi, naredni grend slem u sezoni, odnosno Australijan open.

Ipak, sve i da odluči da zaigra u Torinu šanse za to su vrlo realne pošto se trenutno nalazi na šestoj poziciji na ATP listi, a poziv za turnir dobija prvih osam i male su šanse da će doći do bilo kakvih promena u rangiranju nakon Pariza. Masters u gradu svetlosti je osvajao sedam puta, a poslednji put prošle godine kada je savladao Bugarina Grigora Dimitrova u finalu. 

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Kinezi obožavaju Đokovića