Slušaj vest

Slavni srpski košarkaš Vlade Divac i te kako je pozvan da komentariše košarkaške prilike na ovim prostorima pošto je bio jedan od lidera generacija sa kraja osamdesetih, devedesetih, pa i početka dvehiljaditih, dok istovremeno ima i objektivnost da ih na neki način uporedi sada današnjim najboljim igračima Ex-Yu.

Tako je u nedavnom intervjuu za "Indeks" Vlade Divac upitan da napravi idealnu petorku od igrača sa prostora bivše Jugoslavije što je vrlo težak zadatak. Ali, potrudio se da ga ispuni do kraja.

"Mogao bih tri ekipe da složim, ali neka bude ova", poručio je Divac, pa izabrao sledeći tim...

"Ako krenem od centra, to bi bio Krešo Čosić. Na četvorku bih stavio Nikolu Jokića, na trojku Tonija Kukoča, na dvojku Dražena Petrovića, a organizator igre bi bio Saša Đorđević", jasno je objasnio Vlade Divac kome je tako samo jedan igrač "novog doba" u najboljoj petorci.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Vlade Divac na Partizan Makabi

Interesantno je da nije bilo mesta za Luku Dončića, sjajnog slovenačkog košarkaša koga najverovatnije uskoro čeka i MVP nagrada, ali to je možda i zbog toga što je Vlade Divac propustio da ga dovede u Sakramento - kad je već mogao.

"Na toj poziciji imao sam Dierona Foksa kog sam draftovao godinu dana ranije. Smatrao sam tada da je on igrač koji može da postati igrač franšize. Vreme će da pokaže da li sam pogrešio. Kako stvari stoje sada, izgleda da jesam, ali verujem u malog Foksa da će imati bolju karijeru", rekao je Divac za hrvatski portal "Indeks" i dodao da to nije imalo nikakve veze sa navodnim sukobom sa njegovim ocem Sašom.

"Ma kakvi, to su obične novinarske budalaštine. Sašu dobro znam, volim ga i cenim, igrao je u Kraljevu kad je Luka bio mali, nema to veze s vezom. Pratim Luku i vidim da ide pravim putem, samo mora da pripazi na svoje telo".

Šta vi mislite, da li je petorka - Đorđević, Petrović, Kukoč, Jokić i Ćosić - najjača ikada na ovim prostorima?

BONUS VIDEO:

MONDO Vlade Divac