Zelena šljaka Čarlstona ove sezone neće biti mesto uspeha za Jelenu Janković, iako ni četvrtfinale nije loš rezultat.

Ipak, na mestu gde je prošle sezone igrala finale, a 2007. uzela titulu, naša teniserka je ove večeri doživela poraz od mlade Kanađanke, Eženi Bušar, tako da će izgubiti bodove na WTA listi u ponedeljak ujutru.

U četvrtfinalu: (2) Janković - (6) Bušar 3:6, 6:4, 3:6.

Jelena je odlično odigrala drugi set, vratila se u meč, ali tada stala. U trećem, nije imala ni brejk šansu, samo je jednom dovela Bušar do "djusa", što je bilo premalo. Dva puta je izgubila servis, pri rezultatu 2:2 i potom, kada je servirala da ostane u meču, pri vođstvu protvnice od 5:3.

Igrale su osma i 20. na svetu i pobedila je lošije plasirana teniserka, devet godina mlađa od naše takmičarke.

U prvom setu, devojke su razmenile četiri uzastopna brejka do rezultata 4:3, kada je Bušar uspela da osvoji gem na svoj servis i onda sa "nulom" dođe do 6:3. U drugom, bilo je 3:3 kada je Kanađanka prva "brejknula" Jelenu, ali je onda naša teniserka napravila "ribrejk" i pri rezultatu 5:4 iskoristila drugu brejk, odnosno set loptu.

U trećem setu, nije imala prilike za potpuni preokret.

Jelena je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je izbacila Loren Dejvis, a u osmini finala Ajlu Tomljanović.

Prošle sezone, u Čarlstonu, finalni duel pripao je Sereni Vilijams rezultatom 3:6, 6:0, 6:2.

Bušar, pored toga što sada vodi 2:1 protiv Srpkinje, dočekuje u polufinalu bolju iz meča (14) Andrea Petković - (9) Lusi Safarova. Pre ovog duela, Jelena i Eženi igrale su dva puta, prošle sezone u Tokiju slavila je Bušar, 7:5, 6:2, a pre toga, takođe u Čarlstonu, Janković - 6:2, 6:1.

Igra se za nagradni fond od 710.000 dolara, a pobednici pripada 120.000, plus 470 poena.