Tenis

Federer ide na Olimpijske igre: Sada je STVARNO poslednja šansa!

Izvor mondo.rs

Švajcarac odlučio da će nastupiti u Tokiju i pokušati da osvoji najsjajnije odličje.

Rodžer Federer će igrati na Olimpijskim igrama! Ukoliko sve bude kako treba, osvajač 20 gren slem trofeja će i na najvećem sportskom takmičenju nastupiti 20 godina posle debija.

Trenutno treći teniser sveta je tako obelodanio da će nastupiti na petim Olimpijskim igrama u karijeri, pošto je učestvovao 2000, 2004, 2008 i 2012. godine, dok je u Rio de Žaneiru propustio takmičenje zbog povrede kolena.

„Već nedeljama razmatram sa svojim timom šta bi trebalo da igram tokom leta posle Vimbldona, a pre US Opena i na kraju je srce odlučilo da bih želeo da igram na Olimpijskim igrama ponovo“, rekao je Federer u Tokiju na jednom sponzorskom događaju.

On do sada u svojoj karijeri od najvećih trofeja nije osvojio samo zlatnu medalju sa OI, pošto je prethodno kompletirao sva četiri gren slema i Završni masters. U finalu OI 2012. je izgubio od Endija Mareja, dok je u Pekingu četiri godine ranije zlatnu medalju osvojio u dublu.

Do sada je jedino bilo poznato da će Federer nastupiti na Vimbldonu 2020. godine, jer je njegov raspored sadržao turnire do leta, a ubrzo po završetku teniskog turnira na OI napuniće 39 godina.

Turnir na terenima "Ol Ingland" kluba se završava dve nedelje pre takmičenja u Tokiju, što će najboljim igračima sveta ostaviti dovoljno vremena da se pripreme i za taj događaj.

Jedini problem, ukoliko se to tako može nazvati, jeste taj da Federer nije igrao u Dejvis kupu poslednjih godina, što je jedan od uslova da bi igrači mogli da nastupe na Igrama. Ipak, kako se radi o Federeru, ne sumnjamo da će ostati bez pozivnice.