Tenis

Novak sezonu počinje u Abu Dabiju, sada znamo i kompletan žreb

Izvor mondo.rs

Egzibicioni turnir Mubadala ove sezone će okupiti veoma zvučna teniska imena.

Od ranije nam je poznato da će Novak Đoković narednu sezonu početi već sredinom decembra, a sada znamo i protiv koga.

Tradicionalno, najbolji srpski teniser će u Abu Dabiju, na egzibicionom turniru Mubadala, igrati protiv nekih od najboljih tenisera sveta. Tamo će se pripremati za prvi Gren slem sezone.

Možda će vas zanimati

Ovaj egzibicioni turnir u Abu Dabiju posluži najboljim teniserima sveta da se sjajno pripreme za turneju po Australiji. Ove sezone će tu mogućnost, pored Novaka Đokovića, iskoristiti i Rafael Nadal, igrač koji mu je preoteo prvo mesto na listi u finišu sezone.

Dvojica najboljih tenisera na svetu propuštaju prvu rundu, a u njoj će nastupiti šest igrača. Organizator turnira je danas saopštio koji igrači će igrati u prvom kolu.

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu će biti bolji iz okršaja Cicipas - Monfils, što neće biti nimalo lak zadatak za našeg tenisera. Na drugoj strani ''kostura'', Nadal će igrati protiv boljeg iz meča Medvedev - Čung.

Izuzetnu snagu turnira pokazuje i plasman ovih igrača na ATP listi. Od šestorice koji će se naći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, samo Čung nije završio takmičarsku 2019. među 10 najboljih na svetu.

Turnir Mubadala se igra između 19. i 21. decembra, a u planu su tri kola, svakoga dana po jedno. Ovo će biti 12. izdanje turnira, a Đoković i Nadal su izjednačeni sa po četiri trofeja.