Tenis

Federer je NEUNIŠTIV: Povređen spasio SEDAM meč lopti i sada čeka Đokovića!

Izvor mondo.rs

Švajcarac se mučio sa Amerikancem, zdravstvenim problemima, ali je uprkos svemu uspeo da ostane na Australijan openu.

Rodžer Federer nastavlja borbu na Australijan openu! Švajcarski teniser je na neshvatljiv način uspeo da prebrodi protivnika, svoje zdravstvene limite i tri loše odigrana seta da obezbedi plasman u polufinale!

Posle mnogo borbe savladao je Tenisa Sandgrena posle preokreta u pet setova - 3:2 (6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3).

Odakle početi sa nabrajanjem Federerovih problema u ovom meču? Osvajač 20 gren slemova je imao problema sa povredom kičme, morao je da traži medicinski tajm-aut i potom da spasava sedam meč lopti u četvrtom setu!

I uspeo je, prvo je tri meč lopte spasao pri rezultatu 4:5 kada je nekako uspeo da se dovuče do taj-brejka, a i tamo je Amerikanac stigao do 6:3, potom iz 7:6.

Imao je i jednu od tih meč lopti na svoj servis, ali ništa nije pomogalo. "Skratila" mu se ruka, Federer je preživeo i potom u petom setu pokazao zbog čega je tako veliki. Stisnuo je zube, iskoristio pad u igri Sandgrena i plasirao se u polufinale.

Federer je čitav drugi, treći, a praktično i četvrti set igrao loše, ali Amerikanac nije uspevao da ga "slomi". Posle meča je Švajcarac čak i izjavio da nije zaslužio pobedu na ovom susretu, ali da je i dalje tu, spreman da se bori.

Sandgren je na ovom meču imao čak 27 as udaraca, napravio je dvostruko više brejkova od svog protivnika i čak osvojio jedan poen više. Međutim, Federera ništa od toga nije zanimalo...

Sada će imati dan pauze pre nego što usledi polufinalni okršaj sa boljim iz susreta Novak Đoković - Miloš Raonić