Tenis

Dok nema sporta: Poznata teniserka završila HARVARD!

Izvor mondo.rs

Ako se sećate Olimpijskih igara u Riju, onda znate i za nju.

Bila je veliki talenat, na trenutak je samo pokazala koliko može u svetu tenisa, ali kariejra u ovom sportu nije onoliko velika koliko se očekivalo. Portorikanka Monika Puig je trenutno tek 90. teniserka sveta.

Ipak, imala je i velike rezultate, ne tako davno. U Rio de Žaneiru je savladala Anželik Kerber, osvojila olimpijsko zlato i tako se zauvek upisala u istoriju tenisa. Sada ima neke druge planove.

Naime, pošto tenisa nema i pitanje je kada će ga biti, Monika se fokusirala na druge delove svoje ličnosti. Odlučila je da uči i da se usavršava, pa je tako nakon šest meseci stigla diploma sa Harvarda!

Aktuelna olimpijska šampionka nije stvarno studirala, u pravom smislu te reči, odnosno nije godinama išla na jedan od najprestižnijih fakulteta na svetu. Ona je bila polaznik kursa ''Biznis u sportu'' koji je trajao pola godine.

Portorikanka je na ovaj način želela da se pripremi za period nakon igračke karijere, odnosno da spremna dočeka sportsku penziju. Ovaj program je upravo tako i zamišljen, da profesionalne sportiste pripremi i usmeri za život nakon što igrački dani budu iza njih.


Osvajačica zlata iz Rija, kojoj je najbolji plasman na WTA listi 27. pozicija, ponosna je na svoje dostignuće. Ona je na svom Instagram profilu podelila sliku ispred prestižnog koledža.

Teniska sezona je u prekidu i veliko je pitanje da li će se uopšte nastaviti do kraja 2020. godine. Neki predlozi su da se igra bez publike, neki da se počne tek u martu naredne godine, a muku muče svi veliki turniri koji je trebalo da budu održani u ovoj sezoni.

Tagovi