NOVI NAPAD

Američki novinar opet o Đokoviću: To je GLUPOST!

Autor Milutin Vujičić

"Đoković ne može da se oslobodi odgovornosti koju nosi njegova platforma i sadržaj koji postavlja na istu", napisao je poznati novinar Njujork Tajmsa.

Tenisa nema, ali Novak Đoković je svakog dana prisutan u medijima!

Razlog su njegovi "lajvovi" sa poznatim sportistima i prijateljima koji su pokrenuli buru. Prvo je pokrenuo buru govoreći o tome da nije siguran da li će se vakcinisati protiv korona virusa, dok su sada sve više aktuelniji njegovi razgovori sa Šervinom Džafarijehom.

U intervjuima sa iranskim nutricionistom mogli smo da čujemo kako Đoković govori o svojoj ishrani, ali i o tome da je "video ljude koji zagađenu vodu pretvaraju u lekovitu", molekularnom sastavu suza...

Američki novinar Ben Rotenberg je prvo na Twitteru napisao da je Iranac s kojim Đoković razgovara potpuni "prevaran", dok se i srpski teniser nedavno oglasio i rekao da "ništa ne propoveda" i da "svako ima pravo na svoje mišljenje".

Rotenberg, koji radi za američki Njujork Tajms, čuo je tu izjavu Đokovića i odgovorio...

"Naravno, ovo je glupost. Suština ovih razgovora koje on drži sa ovim tipom jeste da one treba da budu obrazovane, naučne i informativne. Đoković ne može da se oslobodi odgovornosti koju nosi njegova platforma i sadržaj koji postavlja na istu", napisao je Rotenberg.

Mnogi navijači su kritikovali Rotenberga zbog ovih reči, a američki novinar je kazao da je Đoković "deo glasne grupe naučnih skeptika" koja ima glas u ovom opasnom vremenu.

"Ideja da ne volim Đokovića je glupost. Dobro se slažemo već godinama, ali koji god veliki igrač da je dao platformu takvom sumnjivom sadržaju - isto bih ga zavao. Ipak, današnji razgovor nije bio opasan kao prošle nedelje", poručio je Rotenberg.