Tenis

Troicki odustao zbog povrede, sin reprezentativca na Eastern Europeanu

Autor Pavle Knežević

Troicki ne može više na Tipsarevićevom turniru, mlada nada umesto njega

Izvor: MN Press

Viktor Troicki neće zbog povrede nastaviti učešće na turniru Eastern European, koji se igra na terenima Akademije Tipsarević u Beogradu.

Njegovo mesto zauzeće Boris Butulija, trenutno 1.295. na ATP listi, inače sin našeg proslavljenog rukometaša Igora Butulije.

Takođe, od sutra, 22. juna, na takmičenju koje se održava na terenima Tipsarević Akademije na TC Olimp, učestvovaće i trojica tenisera koji su što zbog umora, što zbog povreda preskočili prvu nedelju. To su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Damir Džumhur.

Eastern European championship je događaj koji se održava od 15. juna i trajaće narednih šest sedmica. Prva dvojica tenisera iz svake grupe igraće tokom masters sedmica koje počinju od 13. jula i na kojima su, za sada, učešće potvrdili Rusi Andrej Rubljov, Karen Hačanov, kao i najbolji hrvatski teniseri Marin Čilić i Borna Ćorić.

Pošto je ATP doneo odluku da se sezona ipak nastavi 14. avgusta i da će US Open ipak biti održan ove sezone, Tipsarević je odlučio da se masters nedelje umesto na šljaci igraju na betonu na TC Olimp, jer je podloga ista kao i na terenima US Opena, koji će ipak biti odigran.