Tenis

Džumhur ne gubi nadu: Možda Novak i ja ipak uskoro zaigramo u Sarajevu

Autor Mirjana Šegan

Damir Džumhur rekao da se nada dolasku Novaka Đokovića u BiH ukoliko bude otkazan US Open i američka turneja.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur održao je konferenciju za novinare u Sarajevu na kojoj se osvrnuo na otkazani meč sa Novakom Đokovićem, koji je trebalo da bude održan 5. jula u prestonici Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Taj duel otkazan je pošto je na Adria Touru, koji je Đoković organizovao, korona virusom zaraženo nekoliko učesnika, uključujući i najboljeg tenisera sveta.

"Jako mi je žao što nismo uspeli da organizovati egzibicioni meč u Sarajevu. To nije ni do mene, ni do Novaka, nego jednostavno zbog činjenice da je korona ušla u Adria Tour i nastavak turnira je otkazan, a samim tim i naš meč. Novak je imao veliku želju da dođe u Sarajevo, to smo planirali godinama unazad i siguran sam da bi to bio veliki spektakl. Za mene bi to bila ogromna stvar da u svom gradu ugostim najboljeg tenisera sveta i jednog od najboljih sportista današnjice", rekao je Džumhur, prenosi mondo.ba.

On je, međutim, dodao da se nada da će odigrati meč protiv Đokovića, možda već do kraja godine.

"Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim da igram, volim da se takmičim i nadam se da ćemo priliku koja se ukazala zbog otkazivanja mnogih turnira iskoristiti za jedan takav meč", rekao je Džumhur.

On je stao je u odbranu prvog reketa sveeta posle brojnih kritika koje su usledile nakon otkazivanja Adria Toura.

“Svetu je bio potreban krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka, ali verujte da je on sve učinio u najboljoj nameri. Hteo je da se svi vratimo tenisu i uživamo u sportu”.

Dodao je da bi voleo da se vrati u Beograd i nastavi da igra turnir koji je organizovao Janko Tipsarević, ali da to verovatno neće biti moguće zbog trenutnih dešavanja u Srbiji zbog korone virusa. Nije siguran ni da će US Open biti održan s obzirom na to da  veliki broj tenisera ne želi da putuje u SAD pod trenutnim okolnostima.

“Svi sportovi su se vratili nakon pauze, ali tenis je u najtežoj poziciji jer igrači moraju mnogo da putuju. Lično sam jedan od onih kojih žele da igraju, ali ne znam da li će nam situacija dozvoliti", rekao je Džumhur.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.