jaka konkurencija

Biće žestoko: NIKAD JAČE prvenstvo Srbije

Autor Mirjana Šegan

Početkom avgusta startovaće sigurno najuzbudljivija i neizvesnija bitka za prvaka države u tenisu u obe konkurencije u poslednjih 10 godina, jer će na sceni biti veliki broj reprezentativaca

Izvor: MN Press

Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kreće za dva dana.

Očekuje se veoma zanimljiva i žestoka borba, jer će se na terenu pojaviti neka poznata imena u svetskim okvirima poput Miomira Kecmanovića, Viktora Troickog, Damira Džumhura, odnosno Ivane Jorović.

Možda će vas zanimati

Šampionat u muškoj konkurenciji počinje 2. avgusta, a u ženskoj dan kasnije.

Najbolje rangiran teniser u muškoj konkurenciji je Kecmanović, koji je 47. na ATP listi, koji će braniti boje TK Đukić, a pored njega učestvovaće i srpski Dejvis kup reprezentativci: za Crvenu zvezdu Danilo Petrović (157. na ATP listi), Viktor Trociki (184), Miljan Zekić (514), odnosno za TK TAŽ Nikola Milojević (145) i Peđa Krstin (246).

Za TK Đukić igraće i najbolji teniser BiH Damir Džumhur (107), kao i najbolji dubl igrač Srbije Nikola Ćaćić (59. na ATP listi). Za naslov šampiona države u konkurenciji seniora boriće se ukupno 11 timova: TK Crvena zvezda, TK Đukić, TK TAŽ, TK Spartak, TK Tipsarević, TK Agrimes, TK Player zone, TK Match point, TK Sajmište, TK Premium, TK STU Požarevac.

Kod dama "prva tabla" biće članica "TA Tipsarević" Bugarka Izabela Šinikova (187. na WTA listi), zatim sledi Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović (228), koja će braniti boje TK Novak, kao i Draginja Vuković (644) i Elena Milovanović (924). Na sceni državnog ekipnog šampionata videćemo i dve najbolje juniorke Srbije Lolu Radivojević (TK Novak) i Tijanu Sretenović (TA Tipsarević).