Španac o Srbinu i Švajcarcu

"NE MOGU NON-STOP O ĐOKOVIĆU": Rafael Nadal odgovorio na pitanje o Novaku i večnoj listi

Autor Mladen Šolak

Španac se sprema za svoj omiljeni grend slem i za nastavak borbe za prvo mesto među najvećima

Rafael Nadal nije uspeo da odbrani pehar u Rimu, pa se neobavljenog posla vratio u Španiju, na poslednje pripreme za Rolan Garos, koji počinje u nedelju.

Poznato je da je Španac uvek veliki favorit u Parizu, gde je osvojio čak 12 od svojih 19 grend slemova. I ove sezone, kao i prethodnih, njegov odlazak na prestižni turnir protiče u priči o "Večnoj listi", na kojoj je Rodžer Federer prvi sa 20 najvećih trofeja, a Novak Đoković treći sa 17.

Nadal je na konferenciji za novinare rekao da bi ga umaralo kada bi samo razmišljao o tome."Kada me pitate za Federerov rekord, uvek ću reći isto", počeo je Rafa.

"Čitavu karijeru sam gradio na svoj način i tako ću raditi i ubuduće. Nisam opsednut sa tih 20 grend slem titula. Ne mogu da uvek razmišljam o Rodžeru i Novaku Đokoviću i našoj trci za grend slemovima", dodao je on.

Španac je svestan da ta tema privlači veliku pažnju javnosti.

"Znam da novinari daju veliku važnost tome. Voleo bih da završim karijeru sa 25 grend slemova, ali je malo verovatno da će se to dogoditi. Boriću se i stvarati šanse i videćemo kada ću završiti karijeru. Hoću da uživam u tenisu i to je sve. Ako igram na visokom nivou, onda sam u trci za najveće trofeje. Ako ne, onda će biti nemoguće da to osvojim", dodao je Nadal.

Godinama unazad, Španac odlazi u Pariz, na svoj omiljeni grend slem, sa velikim samopouzdanjem jer po pravilu osvoji bar jedan od turnira na šljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim). Ipak, ove sezone odigran je smo Rim, a tamo je titulu osvojio Novak Đoković.

"Ovo je potpuno posebna godina i nepredvidljiva je. U Rimu sam uradio svoj posao, uradio neke stvari dobro, druge loše. To je to. Bar sam odigrao tri meča. Borio sam se do kraja. Ali kada izgubite toliko servis gemova kao što sam izgubio protiv Švarcmana, onda ne možete da očekujete da ćete pobediti, zar ne? To je nešto na čemu ću morati da radim. Treniraću sa pravim stavom i daću sve od sebe da budem spreman", dodao je Nadal.

Poznato je da Federer zbog operacije i povrede neće igrati u Francuskoj, kao ni na Sinsinatiju, US Openu i Rimu, pa će ponovo svi od starta turnira u Parizu očekivati veliko finale Đoković - Nadal.

Njih dvojica do sada su odigrali 55 međusobnih mečeva, a Srbin ima bolji skor, 29:26. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.