Šta mislite?

EVO KOJE RODŽEROVE REKORDE JURI NOVAK, A KOJE RAFA: Za koga će navijati Federer? (ANKETA)

Autor Nikola Lalović

Velika trojka ovoga puta nije bila na okupu, pošto se Federer oporavlja od povrede. A čija bi mu pobeda više odgovarala?

Od februara nemaRodžera Federera na terenu, ali otkako je on rešio da se operiše i pauzira nismo videli ni mnogo tenisa.

Zbog pandemije virusa korona većina turnira je otkazana, a neki su poput Rolan Garosa pomereni. 

Sada nas u Parizu, u neobičnom oktobarskom terminu čeka još jedno epsko finale na pariskoj šljaci. I dok se Rodžer oporavlja od povrede, Rafa i Novak će igrati za titulu od 15 sati na centralnom terenu.

A za koga će navijati Švajcarac?

Ako želi da zadrži svoj rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste - za Nadala. Španac je tek šesti na večnoj listi sa 209 nedelja na prvom mestu. To znači da je proveo 101 nedelju manje od Federera kao svetski broj 1. 

Sa druge strane Novak se bliži 290. nedelji na prvom mestu i već bi 8. marta mogao da prestigne sadašnjeg rekordera. Stoga, Rodžeru odgovara pobeda Španca.

Sa druge strane Federer ima 20 osvojenih grend slem turnira, što je takođe najviše u istoriji. Nadal će se u slučaju pobede izjednačiti sa njim, dok bi Đoković trijumfom stigao do 18. GS titule. 

Koji od ova dva rekorda mu je draži? Koji od dva najveća rivala mu je draži? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.