Večiti šampion

FEDERERU ATP 17 GODINA ZAREDOM DAJE OVAJ TROFEJ: Da li će to uraditi i sada, iako je odigrao samo jedan turnir?

Autor Nikola Lalović

Rodžer Federer je definitivno miljenik ATP tura.

Izvor: Youtube/Printscreen/Roland Garros

Rodžer Federer je rekorder po broju osvojenih grend slemova u karijeri, kao i po broju nedelja na ATP listi, ali kako stvari stoje, oba rekorda će mu ubrzo pasti

Novak Đoković je na pragu obaranja rekorda po broju nedelja na ATP listi, pošto će posle šeste sezone u kojoj je završio kao prvi na svetu doći do 300. nedelje na vrhu. 

Rafael Nadal se već izjednačio sa Švajcarcem po broju osvojenih najvažnijih turnira, a već naredne sezone i Nadal i Đoković će želeti da prestignu Federera i kada je ovaj rekord u pitanju. 

Ipak, ako gledate ATP nagradu za najpopularnijeg tenisera na svetu reklo bi se da je poslednje dve decenije samo Federer igrao tenis! 

Nagrada je uvedena 2000. godine kada ju je ATP dodelio Gustavu Kuertenu. Potom je Marat Safin dva puta poneo to priznanje, a od 2003. godine sve do danas titule odnosi Federer!

On je 17 godina zaredom najpopularniji u izboru ATP-a, a ostaje da se vidi da li će mu ta titula pripasti i za 2020. godinu. 

To bi zaista bilo previše s obzirom da je Švajcarac ove godine igrao samo na jednom turniru na kome je nastupio na šest mečeva, a potom se operisao i rešio da se posveti oporavku od povrede. 

Novaku je ATP davao druge nagrade - dva puta je bio teniser koji je najviše napredovao, jednom je bio ATP-ev humanitarac godine, a šest puta najbolji teniser godine. Ipak, nagradu za najpopularnijeg nije dobio nikada. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.