Legende!

ĐOKOVIĆ OBLAČI JOKIĆEV DRES, ODUŠEVLJEN JE NIKOLOM! Za Novaka sve bilo jasno - UM caruje, MVP je dokaz za to!

Autor Dušan Ninković

Dobio je obe garniture, pa će ih obući i čestitati "Jokeru" veliko priznanje.

Izvor: Profimedia/STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA

Novak Đoković je godinama jedan od najboljih tenisera na svetu, a Nikola Jokić je ove sezone najbolji igrač NBA lige! I naravno da među njima postoji ogromno međusobno poštovanje.

O tome kako je doživeo MVP titulu centra Denvera - koju neki osporavaju, kako će mu čestitati i koju poslovicu oslikavaju Jokićeve partije Đoković je govorio nakon četvrtfinalnog meča na Rolan Garosu, kada je savladao Matea Beretinija.

Upitan da prokomentariše ovogodišnje priznanje za najboljeg igrača NBA lige, Novak je zvučao kao da jedva čeka tu temu!

''Zasluženo, apsolutno. Da je bilo drugačije, ne bi bilo normalno!  Apsolutno je najbolji, imao je i najbolju statistiku ove sezone. Naravno, nisam ja ekspert za košarku, ali sam veliki ljubitelj i navijač, pratim sve naše igrače u NBA i Evroligi'', rekao je Novak nakon pobede u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Svestan je najbolji srpski sportista da nije nimalo lako osvojiti ovo priznanje, a dodaje i da mu je drago što je do njega stigao skroman momak poput Jokića.

''Uspeti tamo, pored svih 'zveri' koje igraju, stvarno je za svaku pohvalu. On je izuzetan, veoma skroman momak. Imao sam priliku da ga upoznam i provedem neko vreme s njim na prethodnim Olimpijskim igrama. Nadam se da ćemo se videti i ove godine'', dodao je prvi reket sveta.

Narednih dana će košarkaš iz Sombora dobiti i specijalnu čestitku na društvenim mrežama!

''Mnogo mi je drago što baš on, takav kakav jeste, uspeva da nadigra rivale. Jokić je dobar primer za izreku 'Um caruje, snaga klade valja'. Stigle su mi obe garniture dresa. Slikaću se u njima, pa ću i na taj način čestitati Nikoli'', otkrio je Novak.

Đokovića na Rolan Garosu kao naredni izazov čeka Rafael Nadal, dok će Jokić na megdan Deandre Ejtonu i Finiks Sansima u velikoj borbi za plasman u finale Zapadne konferencije.