STRAH

SAMO 1 OSOBA MOŽE DA ZAUSTAVI NOVAKA NA VIMBLDONU: Glavni rivali su uplašeni, a Đoković na to reaguje kao pravi šampion

Autor Nemanja Stanojčić

Protivnici Novaka Đokovića već imaju strah od Srbina, a turnir još uvek nije počeo

Izvor: Profimedia

Od ponedeljka Novak Đoković kreće na put ka novoj grend slem tituli. Ima priliku da se izjednači sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Prvi reket sveta je već ulio strah u kosti glavnim rivalima na Vimbldonu. Tome u prilog idu izjave koje stižu iz britanske prestonice uoči starta takmičenja.

"Mi smo ovde da pokušamo da ga zaustavimo. Novak je neko ko smatra da je najbolji sada i to je razlog zbog kog igra ovako dobro. Što se moje igre tiče, samtram da sam sazreo, doživeo sam neke drugačije stvari i stekao više iskustva. Rekao bih i da imam više samopouzdanja nego ranije", poručio je Stefanos Cicipas koji bi prema projektovanom žrebu mogao da igra sa Novakom u polufinalu.

Danil Medvedev, koji je odmah iza Novaka na rang listi se uzda da bi pritisak mogao da im pomogne.

"Pokušaće Novak da osvoji Zlatni slem i biće zanimljivo gledati ga svakako. Ipak, u isto vreme nosi i veliki pritisak zbog toga i to je nešto što moramo da probamo da iskorstimo u našu korist", ističe Rus.

Izvor: Profimedia

Glavno pitanje britanskih medija glasi "Ko može da spreči Novaka da pobedi u Londonu", pa su tako to pitali trenera Serene Vilijams i čoveka koji je toliko dugo u svetu tenisa - Patrika Muratoglua.

"Prva osoba koja može da zaustavi Novaka je Novak! Smatram da je Đoković veliki favorit i nosi veliki pritisak. Na putu je da osvoji sva četiri grend slema u sezoni, da ispiše nove stranice istorije. Zato je glavno pitanje kako će se nositi sa svim tim. Neće biti lako. Zbog toga i naglašavam da je sam sebi najveći rival na Vimbldonu", jasan je Muratoglu.

Dok su svi zabrinuti zbog Novakove snage i onoga što može da uradi u Londonu, Đoković je fokusiran samo na sebe. Trenira, prati svoj režim rada i trudi se da ono šta drugi pričaju i pišu ne utiče na njega. Kao pravi šampion...