Tenis

NOVAKU TO UOPŠTE NIJE BITNO, ON ODMAH KREĆE DA MELJE: Vilander pričao o Srbinu i upozorio - svi imaju 1 problem!

Autor Nikola Lalović

Mats Vilander opet pohvalio Srbina, ali ima i jednu veliku brigu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se nije "okliznuo" u prvom kolu Vimbldona kao mnogi u njegovom delu žreba, ali je na njegovom meču bilo klizanja. 

Novak i mladi Britanac su nekoliko puta izgubili tlo pod nogama i klizali su se na travi, a to bi mogao da bude veliki problem do kraja turnira. 

"Očigledno se to dešava jer je trava veoma zelena. Vrlo je nezgodno da se stoji i da ne klizate. Tereni za trening su mnogo tamniji jer se na njima više igra. Ali mislim da to ima veze i sa tim što je tenis sve brži kako vreme prolazi. Igrači imaju manje vremena da reaguju i zato prave greške", naglasio je Mats Vilander u komentaru za "Eurosport". 

A onda se na kratko osvrnuo i na igru Novaka u meču sa mladim Britancem. Iako je Drejper uzeo prvi set, na kraju ga je najbolji teniser na svetu počistio sa terena. 

"Ono u čemu su Novak, Rodžer i Rafa dobri je start drugog seta. Nije bitno da li su osvojili ili izgubili prethodni. Novak je izašao na teren i servirao mnogo bolje. Servis je ključ njegove igre na travi", smatra Vilander.