KUKA NA SUDBINU

"BOLI ME TO!" ZBOG NOVAKA, RODŽERA I RAFE ŽELI DA JE 15 GODINA MLAĐI: Teniser im zavidi - Imaće celu karijeru bez njih!

Autor Nebojša Marković

"Velika trojka" Đoković-Nadal-Federer dominira kao niko pre njih, a sve to je tokom godina teško padalo Rišaru Gaskeu.

Izvor: Profimedia

Sada već prolaze godine kako traju priče teniskih fanova da će biti jako tužan dan kada igračke karijere završe Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Velika trojka" se bliži kraju zbog svojih godina, iako Đoković to ne potvrđuje prvim mestom na ATP listi, a Rišar Gaske je iz zanimljivog razloga nostalgičan što i on stari.

Jedan od najtalentovanijih tenisera svoje generacije, Gaske (35) dao je zanimljiv opis toga zbog čega žali što se polako bliži kraj njegove karijere.

Francuz, trenutno 53. igrač sveta, a nekada sedmi teniser planete, rekao je da bi voleo da je i on sada mlad, kada se "velika trojka" bliži kraju njihovih karijera.

"Stvar koja me najviše boli je što i ja postajem stariji", počeo je Gaske za "L'Ekip".

Izvor: Profimedia

"Voleo bih da sam i ja sada mlad teniser, da imam 20 godina i da imam nivo igre koji sam imao, a da budem u TOP10 i da njih tamo nema. Ali, kad sam ja bio tamo, oni su uvek bili u vrhu", priča Gaske o Federeru, Nadalu i Đokoviću.

"Baš bih voleo da sam mlad, kao Mateo Beretini, igrači tog tipa, koji nikada nisu imali njih trojicu ispred sebe tokom čitavih njihovih karijera", izjadao se Rišar Gaske.