POLEMIKA

JELENA ĐOKOVIĆ OSTALA BEZ REČI - UBIO SE SA SAMO 10 GODINA! Noletova supruga moli sve da vide: Namerno sam ovo objavila!

Autor Nemanja Stanojčić

Jelena Đoković objavila emotivnu poruku i važan apel za sve.

Izvor: Instagram/jelenadjokovicndf

Nije sport uvek glavna tema kada je Jelena Đoković u pitanju. Supruga Novaka Đokovića je iskoristila svoju popularnost da priča o jednom velikom problemu.

Podelila je jednu fotografiju i objavu koja je izazvala mnogo polemike. Tiče se uticaja koji tehnologija ima na omladinu.

Njena poruka je pored slike na kojoj je u suzama posle gledanja jednog dokumentarca. Filma koji se zove "Childhood 2.0".

"Molim vas da potražite i pogledate na "Youtube" dokumentarni film o detinjstvu uz društvene mreže. Molim i naše medije koji me prate da prenesu ovu vest i zamole građane da pogledaju ovaj dokumentarni film. Namerno sam stavila ovu sliku da bih vam privukla pažnju", napisala je Jelena.

Zatim je nastavila da pojašnjava o čemu se radi.

"Društvene mreže i smart telefoni i tableti su jako opasni za našu decu. Ne samo za razvoj njihovog mozga već i njihovu bezbednost. Kada budete pogledali ovaj film, imaćete priliku da vidite i roditelje i decu kako se osvrću na različite probleme i potpuno otvoreno pričaju o svojoj svakodnevnici. Deca provedu minimum 7h na telefonima i prebacuju s jedne na drugu aplikaciju."

Navela je i jedan primer.

"Dosada = telefon. Društvene mreže = napadanje, osude, kritike, pozivi na samoubistva ili s*x. Jedna od ovih porodica u filmu je izgubila svog člana - izvršio je samoubistvo nakon maltretiranja svojih vršnjaka sa samo 10 godina. Ovo su teme o kojima mora učestalo da se priča i aktivno traži rešenje. Molim vas pogledajte i hajde zajedno da diskutujemo", poručila je Jelena Đoković.

Definitivno tema koja izaziva mnogo pažnje i diskusije.