Diplomatija!

SRBIJA REAGOVALA, TRAŽI DA NOVAK ODMAH BUDE PUŠTEN: Ministarstvo pozvalo ambasadora na razgovor!

Autor Dušan Ninković

Postoji samo jedan zahtev - puštanje na slobodu najboljeg tenisera sveta.

Izvor: Profimedia

Novk Đoković se nalazi u pritvoru i ne može da koristi mobilni telefon, a njegov otac Srđan nazvao je ovu situaciju - zarobljeništvo! Dok čekamo vesti iz Melburna, gde treba da se reši situacija sa najboljim teniserom sveta, važne vesti stižu iz Beograda.

Ministartvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je i na razgovor pozvalo ambasadora Australije, gospodina Danijela Emerija.

Kako prenosi "Informer", Srbija je zahtevala puštanje Novaka Đokovića iz improvizovanog pritvora, a isti stav je vlastima u Australiji istakao i ambasador Srbije u toj zemlji.

Najbolji teniser sveta već satima prolazi kroz dramu, pošto je pre više od pet sati sleteo na aerodrom u Melburnu, ali mu još nijedozvoljeno da ga napusti.

Iako ima dozvolu lekarske komisije da nastupi na Australijan openu, carinici na aerodromu mu ne dopuštaju da krene ka gradu jer je problematična viza sa kojom ulazi u zemlju. Kako ističu lokalne vlasti, on je vizu dobio na pogrešan način, što je stvorilo konfuziju koja traje satima.

Nadamo se da će uskoro biti kraj ove drame, a Srđan Đoković je najavio izlazak na ulice ukoliko Novak uskoro ne bude pušten.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt