To, bre!

REČIMA O NOVAKU ŠOKIRAO CELU AUSTRALIJU - NE ŽALI DA IZGUBI OD ĐOKOVIĆA: Jedva isterali najboljeg, a Rus čeka POVRATAK!

Autor Dušan Ninković

Australijske vlasti su gotovo dve nedelje isterivale iz zemlje najboljeg tenisera sveta, a Danil Medvedev bi svašta dao za još jedan meč protiv Đokovića u finalu Australijan opena.

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Da je Novak Đoković idol Danila Medvedeva videli smo već nekoliko puta - pričao je o njemu kao najboljem ikada, jedva čekao da treniraju zajedno pred velike turnire i celom svetu objašnjavao koliko je Đoković bio dobar prema njemu kada je počinjao da krči put ka vrhu.

I njegova poslednja izjava može da podigne mnogo prašine - ruski teniser bi želeo da još jednom odigra finale Australijan opena protiv Novaka, pa makar i izgubio taj meč!

Najbolji teniser sveta i momak koji je gotovo sigurno njegov naslednik na prvom mestu ATP liste u budućnosti odigrali su meč u finalu Australijan opena prošle godine, a Novak nije imao većih problema.

"Sećam se kako je bilo prošle sezone. Pomislio sam da je ispred mene veliki izazov u finalu, da ću pokušati da ga zaustavim. Ali bio sam daleko od toga", prisetio se Medvedev, koji ne preuzima ulogu favorita.

Ipak, ruski teniser koji je kasnije osvojio grend slem titulu na US openu mašta o budućim mčeevima.

"Ja zapravo volim izazove. Voleo bih da ponovo igram sa njim u finalu ovde na Rod Lejver Areni. Čak i ako bi on pobedio", zaključio je Rus i verovatno iznervirao sve Australijance koji su jedva čekali da Novak bude deportovan.

Podsećamo, Novak Đoković je nakon napuštanja Australije dobio i trogodišnju zabranu ulaska koja može da se prekrši samo u specifičnim slučajevima, pa bismo naredni put na Rod Lejver Areni mogli da ga vidimo sa skoro punih 38 godina. Ako i tada bude želeo da igra u Melburnu...

Ovako je izgledao Novakov povratak u Beograd:

Iako nije ostao dugo u Surčinu, brojni navijači bili su ispred da ga pozdrave nakon teških desetak dana u Australiji: