Optimistično!

AMERIKANAC PRETI NOVAKU - HOĆE DA GA SKINE SA VRHA: Pred najveći meč karijere ima veliki plan!

Autor Dušan Ninković

Amerikanac koji je kasno postao teniski profesionalac mogao bi da pomogne Đokoviću pobedom u četvrtom kolu.

Izvor: Profimedia

Kada je Novak Đoković ispao iz žreba za Australijan open, postalo je jasno da će Danil Medvedev biti najveći favorit za titulu. Iako on to ne želi da prizna, od Rusa se očekuje da ide skroz do trofeja, drugog velikog u svojoj karijeri.

Na tom putu njemu će "smetati" Maksim Kresi (24), rođeni Franucz koji je uzeo američko državljanstvo i koji je gotovo pa slučajno postao teniski profesionalac.

Maksim je jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira jer je kao 70. teniser sveta preskočio čak tri prepreke na putu do meča sa drugim najboljim igračem na svetu.

"Želim da se probijem u Top50, pa u Top10. Da, čak i do broja 1. Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga namučio", otkrio je Kresi.

Njemu za sada ne ide sjajno na marketinškom planu, pošto sponzori nisu očekivali da će biti ovako dobar na australijan openu.

"Nemam još nijednog sponzora. Strpljiv sam, sačekaću. Teško je u doba korona virusa dogovoriti neki posao", zaključio je američki teniser.

Za njega svakako radi vreme. On je sve korake u karijeri dobro promislio, pa je do učešća na najvećim svetskim turnirima prošao neobičan put.

"Pre fakulteta nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Onda sam video da dobro napredujem, jako brzo. Imao sam nedoumica, ali sam bio istrajan. Sad nemam dilemu", kaže Amerikanac.

Maksim se iz Francuske odselio u SAD, gde je pohađao prestižni UCLA koledž. Želeo je da bude najbolji na tom koledžu, ali je zaključio da može da postigne i više od toga. Tek sa 22 godine postao je profesionalac, što je dosta kasno, ali je uspeo da napravi solidne rezultate od tada.

U karijeri je već zaigrao protiv nekih najboljih na svetu - Rafaela Nadala, Saše Zvereva, Stefanosa Cicipasa, a u melburnu će i protiv Danila Medvedeva.