Bravo!

HRVAT I SRPKINJA POREKLOM SA KOSOVA U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Šok u Melburnu - rastužili su celu Australiju!

Autor Nikola Lalović

Već je osvajala titule u Australiji, ako ovaj put pobedi to će joj biti četvrti Australijan open!

Izvor: Profiimedia/ANSA/ALESSANDRO DI MARCO/Rob Prange/DPPI/LiveMedia

Iako nema Novaka Đokovića Srbija će na neki način ipak imati predstavnike u borbi za titulu na Australijan openu! Naime u miks dublu francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović je zajedno sa Hrvatom Ivanom Dodigom stigla do finala! 

Dodig i Mladenovićeva su u polufinalu rastužili celu Australiju pošto su izbacili domaćeg takmičara Džona Pirsa koji je u paru sa Kineskinjom Šuai Ženg dobio prvi set, ali na kraju je morao da položi oružje - 1:6, 7:5, 10:2. Na kraju su Mladenovićeva i Dodig slavili i u finalu!

Ivan Dodig je rođen u Međugorju u Bosni i Hercegovini i kratko je nastupao pod zastavom BIH, ali je od 2008. hrvatski teniser. Na Olimpijskim igrama u Tokiju je osvojio srebro u muškom dublu zajedno sa Marinom Čilićem, a iza Nikole Mektića i Mate Pavića koji su za Hrvatsku uzeli zlato.

Sada je Dodig na orak od svog četvrtog grend slema u mešovitim parovima, pošto je osvajao Rolan Garos dva puta i jednom Vimbldon. 

Kristina Mladenović u ženskom dublu ima dve titule u Australiji i tri na Rolan Garosu, a u miks dublu je sa Kanađaninom srpskog porekla Danijelom Nestorom uzela Vimbldon 2013. i Australijan open 2014. godine. 

Ona je rođena u Francuskoj od oca Dragana koji je bio poznati rukometaš, inače rođen na Kosovu i majke Dženite Helić nekadašnje odbojkašice. Kada je njen otac 1992. godine potpisao ugovor u Francuskoj porodica je ostala tamo i Kristina se rodila 1993. godine. 

Sada će Kristina i Ivan čekati pobednika meča Hracečka/Eskobar - Furli/Kubler u finalu.