Uživo

OVAJ MOMAK DOMINIRA SVETSKIM TENISOM - MADRID JE EKSPLODIRAO! Rafa i Novak su pali, Zverev je PREGAŽEN!

Karlos Alkaraz je u finalu lako i ubedljivo savladao i Aleksander Zvereva i došao do pehara.

Izvor: Profimedia

Lako, brzo, jednostavno kao da je prvo kolo, a ne finale Mastersa u Madridu. Karlos Alkaraz je osvojio svoju petu titulu, drugu na turnirima iz serije 1000 i to je učinio neverovatno dominantno.

U meču za pehar je deklasirao Aleksandera Zvereva - 6:3, 6:1. U četvrtfinalu je dobio Rafu Nadala, pa u polufinalu Novaka Đokovića, ali su ta dva meča bar bila dramatična. Finalni je izgledao kao trening duel u nekim momentima.

Što se samog meča tiče, rezultat sve govori. Mladi španski teniser je igrao kao da je mnogo stariji i iskusniji, a ne kao momak koji je 5. maja proslavio svoj 19. rođendan. Dominirao je od prvog do poslednjeg poena.

Sa druge strane nemački igrač je igrao očajno. Dovoljno je reći da je napravio čak 25 neiznuđenih grešaka, na svoj servis je osvojio manje od 50 odsto poena (23/47), a kada je ukupan broj poena u pitanju skoro pa duplo manje (56 naspram 29).

Dobio je Zverev pravi čas tenisa pred nastavak sezone. Sledi Masters u Rimu gde je Novak već otišao, pa onda Rolan Garos. Alkaraz će definitivno biti igrač kog će svi želeti da izbegnu...

19:48

POSLEDNJI POEN

Ovako je Alkaraz došao do titule.

19:43

KRAJ

Gotovo je, Alkaraz je novi šampion Madrida. Dobio je i drugi set i deklasirao trećeg igrača sveta, sve to za ukupno 61 minut na terenu - 6:3, 6:1!

Izvor: Profimedia

19:35

ZVEREV SE OBRUKAO

Alkaraz je osvojio gem na svoj servis, delovalo je da će isto uraditi i Zverev pošto je poveo sa 40:15. Onda je krenuo da se bruka. Lagan smeč je poslao u mrežu, pa je još jedan zicer pregvorio u katastrofalnu grešku, dao je brejk šansu rivalu, a Alkaraz je maestralnim lobom došao do brejka - 4:1!

19:26

BREJK ALKARAZA, TITULA JE SVE BLIŽE!

Maestralni Španac nastavlja sa odličnom igrom. Napravio je brejk u drugom setu i sada ima set i brejk prednosti - 2:1.

19:14

NEVEROVATNI ALKARAZ - 1:0 U SETOVIMA!

Neverovatan set odigrao je Alkaraz i za 31 minut poveo - 6:3.

Kako je odigrao Španac protiv Zvereva najbolje govori podatak o osvojenim poenima u svojim servis gemovima, uzeo je 20 od 23 poena. Nije dao Nemcu ni šansu. Sada je na korak do pehara.

19:07

ALKARAZ NA PRAGU OSVAJANJA SETA!

Brejk i potvrda, Alkaraz vodi sa 5:2 u prvom setu!

Španac je iz drugog pokušaja napravio brejk, podigao je sve na stadionu na noge. Zatim je to i potvrdio i došao nadomak osvajanja seta.

19:01

NEMAC SE IZVUKAO

Alkaraz vodi (3:2), a moglo je da bude i sa prednošću brejka. Zverev je spasao brejk loptu fenomenalnim servisom i uspeo je da se izvuče.

18:52

BEZ BREJKOVA

Odigrana su prva tri gema na meču, brejkova za sada nema. Karlos vodi - 2:1.

Koliko je Alkaraz bio nervozan na samom početku videlo se i kada je zaboravio da ostane i da se fotografiše sa protivnikom pred start duela.

18:39

IGRAČI SE ZAGREVAJU

Zagrevanje je u toku, meč uskoro počinje.

18:15

KO JE KARLOS ALKARAZ?

O njemu priča ceo svet. Ko je Karlos Alkaraz? Upoznajte novu zvezdu svetskog tenisa.

17:53

ALKARAZ IZBACIO NOVAKA

U polufinalu je Alkaraz pobedio Đokovića posle više od tri i po sata igre.

17:45

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Madridu.

Ukratko

  • Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev 6:3, 6:1
  • Španac je izbacio Nadala i Đokovića
  • Nemac je eliminisao Cicipasa
učitaj još +