Tenis

ĐOKOVIĆ I NADAL IGRAJU NAJVEĆI MEČ U ISTORIJI! Mats Vilander otkrio zašto publika navija protiv Novaka - OČIGLEDNO JE!

Autor Mladen Šolak

Đoković sve to pretvara u motiv – 'E, sad ću da vam pokažem ko je najbolji na svetu'!

Izvor: Eurosport/Screenshot

Komentator Eurosporta i čuveni teniser Mats Vilander (57) ne može da dočeka utorak i spektakularno četvrtfinale Rolan Garosa, Novak Đoković – Rafael Nadal. Šveđanin smatra da će to biti najveći teniski meč u istoriji, s obzirom na ulog u borbi za grend slem, s obzirom na to da Srbin i Španac vode tesnu trku na "večnoj listi" i da bi ovo mogao da bude jedan od poslednjih velikih turnira za Nadala, što je i sam priznao.

"Neverovatno sam uzbuđen, jer se sećam da sam prošle godine, kada su igrali u polufinalu, rekao da je to možda najvažniji meč u istoriji tenisa, zato što će pobednik tog meča verovatno osvojiti 20. grend slem turnir. U međuvremenu je Novak osvojio 20, a Nadal 21. Sada to ponovo govorim. Ozbiljno mislim da moramo da uživamo u ovom trenutku, jer ne znam još koliko puta će ovi momci moći da igraju ovde na Rolan Garosu ili na US openu. Da li će obojica da pobeđuju uvek sve do polufinala?", rekao je Vilander.

On je rekao da se od Đokovića i Nadala uvek zahteva najviše i da sada ceo svet ima neverovatnu priliku da uživa u igri takva dva asa.

"Novak je neverovatno snažan, izgleda odlučno kreće se neverovatno dobro. Igra najagresivnije od kad ga gledam, istovremeno pogađa drop-šot udarce u pravo vreme, koristi energiju publike, a očigledno je da oni navijaju za autsajdera, a protiv Novaka. Đoković sve to pretvara u motiv – 'E, sad ću da vam pokažem ko je najbolji na svetu' i to govori i njegov govor tela. To mu pomaže", smatra Šveđanin.

Ta netrpeljivost publike prema Đokoviću vidi se čak i na mečevima Rafaela Nadala, kada zvižde na pomen imena srpskog tenisera.

"Očekujem da isto bude i protiv Rafe, jer niko ne navija protiv Nadala u Parizu, ko god bio na drugoj strani terena. Mislim da će ta emotivna bitka da bude neverovatna. Nadam se da ću naći mesto na stadionu da to gledam", dodao je Vilander.

Svi jedva čekaju utorak i teniski spektakl u Parizu.