ŠOK

ZVEREV VRISNUO OD BOLA, ZAVRŠIO U KOLICIMA! Rafael Nadal ODMAH došao do njega - muk i SUZE Nemca u Parizu!

Autor Mladen Šolak

Katastrofalan kraj prvog polufinala Otvorenog prvenstva Francuske.

Izvor: Profimedia

Nažalost, prvo polufinale Rolan Garosa završeno je odustajanjem Aleksandra Zvereva zbog povrede i prolaskom Rafaela Nadala u finale posle neodigranog drugog seta. Nemački teniser je doživeo bolan pad i nije mogao da se sam uspravi, već je invalidskim kolicima odvezen sa mesta gde se srušio.

Dok se Zverev držao za zglob, Nadal mu je prišao sa druge strane terena i ostao u šoku, kao i svi na stadionu. Španac je pitao sudiju šta bi sada trebalo da uradi, ali više nije morao ništa, jer je bilo očigledno da Nemac nije u stanju da nastavi.

Tako se Nadal vratio u finale Rolan Garosa posle dve godine, a tamo će mu rival biti pobednik duela Marin Čilić (Hrvatska) - Kasper Rud (Norveška). "Ovo je veoma teško i veoma tužno za njega, iskreno. Odigrao je neverovatan turnir. Videti ga kako plače... Veoma je teško. Želim mu sve najbolje", rekao je Nadal posle meča. 

Meč je do prekida bio veoma izjednačen. Nadal je osvojio prvi set posle taj-brejka (10-8), a u drugom je rezultat bio 6:6 i sve je bilo spremno da publika na "Šatrijeu" vidi još jednu dramu. Umesto toga, čula je krik Zvereva i videla ga kako leži na šljaci.