Progovorio

KOLIKO SAM PRIMIO INJEKCIJA? BOLJE DA NE ZNATE! Nadal otvorio dušu o povredi: Tu je doktor, davao ih direktno u stopalo!

Autor Nebojša Marković

Rafael Nadal je na večnoj listi grend slem šampiona dodatno pobegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, a posle osvajanja Rolan Garosa je govorio o stanju svoje povrede stopala.

Izvor: Eurosport printscreen

Rafael Nadal je uspeo da osvoji 14. Rolan Garos i ukupno 22. grend slem u karijeri! Ubedljivom pobedom u finalu protiv debitanta u mečevima za trofej Kaspera Ruda (3:0), Nadal je uspeo da opravda ulogu favorita.

Ipak, nije se pre početka turnira činilo da će Rafa biti tako spreman, zbog velikih problema sa nogom. Nakon pobede u Parizu, otkrio je i kako je uspeo da sebi omogući priliku da se nađe na terenu.

Nadal je u razgovoru za "Eurosport" sa Barbarom Šet, Matsom Vilanderom i Timom Henmanom nakon meča otkrio da njegovo stopalo uopšte nema nikakav osećaj, da je bilo injekcijama potpuno umrtvljeno, ne bi li mogao da nastupi.

Špancu je još 2005. godine, kada je imao 18 godina, ustanovljen Miler-Vajsov sindrom, degenerativna hronična povreda u stopalu zbog koje tokom najvećeg dela karijere trpi velike bolove.

"Da nisam uopšte verovao, ne bih bio ovde. Ali jeste veliko iznenađenje. Posebno, kao što svi znaju, priprema mi nije bila idealna. Bio sam van terena i treninga mesec i po dana zbog problema sa rebrima, a onda se dogodila i noga", počeo je Španac.

"Taj problem je uvek tu, ali u Rimu je bilo posebno teško. Imao sam doktora ovde sa mnom, ne znam kako da kažem na engleskom šta smo tačno uradili, ali igrao sam bez osećaja u stopalu. Sa injekcijom u nerv, da bi stopalo 'zaspalo', zato sam mogao da igram", objasnio je Nadal proces njegovog osposobljavanja za igru.

Barbara Šet ga je upitala koliko injekcija je morao da primi tokom dve nedelje trajanja Rolan Garosa.

"Bolje da ne znate koliko", odgovorio je Nadal i tako stavio svima do znanja kroz šta je morao da prođe da bi došao do titule u Parizu.