Javila se

STO PUTA ĆU REĆI - IZBACITE RUSE! Ukrajinka digla glas pred Vimbldon: Tata mi je u Kijevu, ne znamo šta je sa njim!

Autor Nikola Lalović

Mlada ukrajinska teniserka Marta Kostjiuk ponovo je digla glas i podržala odluku Vimbldona.

Izvor: Profimedia

Marta Kostjuk ne prestaje da se oglašava povodom izbacivanja ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona. Ona je ranije govorila kako bi želela da se sportisti iz tih zemalja izbace sa svih takmičenja, a jednom je čak i bez objašnjenja napustila dubl meč koji je igrala protiv dve Ruskinje. 

Sada se oglasila povodom odliuke da ruski i beloruski takmičari ne budu na Vimbldonu i još jednom podržala takav stav turnira. 

"Svi ukrajinski teniseri stoje uz Vimbldon i njihovu odluku, a mislim da ukrajinski sportisti tu nisu sami. Mislim da mnogo sportista podržava ovu odluku. Vidimo koliko svi jedva čekaju da igraju, samo nekoliko njih se povuklo zbog povreda. Svi igraju i zbog toga mi je toplo oko srca", naglasila je Kostjuk.

Ovako izgleda Marta Kostjuk:

Trenutno 79. teniserka na VTA listi ističe da Vimbldon ne bi promenio svoju odluku čak ni da su svi teniseri zapretili nedolaskom! 

"Drago mi je što igrači nisu okrenuli leđa Vimbldonu, a moglo je drugačije da ispadne. Teniseri su mogli da bojkotuju Vimbldon, ali turnir svakako ne bi dozvolio Rusima i Belorusima da igraju. Da se to desilo nastao bi pravi haos i sto puta ću reći da stojim uz Vimbldon", naglasila je ukrajinska teniserka.

Na kraju je otkrila da je njen otac i dalje u Ukrajini. 

"Moj tata je u Kijevu, a ostatak porodice je van zemlje. Nikada nije bezbedno jer sirene uvek rade i nikad ne znate šta će se desiti", zaključila je ona.