Zašto?

ŠOK - RUSKINJA IZGUBILA 28 POENA U NIZU, PA PREDALA MEČ: Poznata zbog Australijan opena, a sada je napravila SKANDAL!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan potez ruske teniserke da preda meč u kojem je osvojila samo pet poena, a gde je svakako bila na pragu poraza.

Izvor: Profimedia

Neverovatan susret viđen je na teniskom turniru u francuskom gradiću Kontreksevilu, gde se ovih dana u senci Vimbldona igra jedan čelendžer. Na njemu učestvuje i Ruskinja Natalija Vihljanceva (25) koja je postala poznata nakon ovogodišnjeg Australijan opena, ali ni turnir u Melburnu ni ovaj čelendžer neće pamtiti po dobrom.

Ruska teniserka izgubila je svaki od deset odigranih gemova, a pri rezultatu 6:0, 4:0 rešila je da preda meč protivnici Leni Papadakis iz Nemačke.

Pored toga što nije uspela da osvoji gem, Ruskinja je jako teško stizala i do poena. Lena je osvojila svaki od 24 poena u prvom setu, što se popularno zove "zlatni set", a i u nastavku meča priča je bila slična. Vikljanceva je osvojila tek 29. poen na ovom meču.

Bio je to prvi od njenih pet poena i do kraja susreta nije uspela da unese nimalo drame u meč. Uspevala je u osmom i desetom gemu da osvoji po dva poena, dok je u devetom uzela samo jedan, pa je na kraju ovog meča koji je potrajao 10 gemova rezultat u osvojenim poenima bio 40:5 za teniserku iz Nemačke.

Inače, to nije bilo očekivano na početku susreta. Natalija Vihljanceva je 205. teniserka sveta i od svoje protivnici je bolja za više od 100 pozicija na WTA listi. Takođe, daleko je poznatija od nje, iako svetsku slavu nije privukla samo partijama na teniskom terenu. Prethodnog januara je bila u centru pažnje tokom australijan opena, dok je Novak Đoković pokušavao da se izbori za učešće na tom turniru.

Natalija se vakcinisala kako bi igrala na Australijan openu, ali joj ni to nije bilo dovoljno. Ona je primila dve doze ruske vakcine "Sputnjik V", koja tada nije bila priznata u Australiji, a zanimljivo je da su baš na početku prvog grend slema u sezonu Australijanci odobrili korišćenje i te vakcine. Tada je bilo kasno da Vihljanceva stigne na turnir, a takva odluka uticala je i na njenu formu za kasniji deo sezone.

Natalija Vihljanceva ove sezone nije imala zapaženijih rezultata i retko se pojavljivala u glavnim žrebovima WTA turnira. Nekada 54. igračica sveta uglavnom nastupa na čelendžerima, poput ovog u Francuskoj, a i na njima povremeno igra kvalifikacije.

Tagovi