IDEMO!

ĐOKOVIĆ IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU!? Novak progovorio o Melburnu i ZABRANI koju ima: "Čim se to reši, tražiću vizu"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković želi da igra na Australijan openu naredne godine.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković hoće da igra u Australiji naredne godine! U januaru je deportovan i tada je dobio zabranu ulaska u zemlju od tri godine, ali su se stvari od tada značajno promenile. Izgleda da će srpski igrač moći da zaigra na grend slemu u Melburnu. Ukoliko se to zaista dogodi, to znači da će napasti 22. trofej sa četiri najveća turnira. Trenutno ima 21 pehar, jedan manje od Rafaela Nadala koji je iskoristio izostanak srpskog igrača, pobedio je u Australiji, pa onda i na Rolan Garosu.

Posle pobede protiv Kristijana Garina na turniru u Astani srpski igrač pričao je upravo o Australijan openu. "Čekam vesti oko moje zabrane i da je ukinu zbog svih dešavanja iz ove godine. Čim se to sredi, moraću da apliciram za vizu. Želim i hoću da idem i da igram tamo 2023. godine", rekao je Đoković. On će u drugom kolu turnira u Kazahstanu danas igrati proitv Holanđanina Botik Van de Zandšulpa. Cilja drugu titulu posle osvajanja Tel Aviva.

Podsetimo, Novak je početkom godine dobio medicinsko izuzeće, imao je svu potrebnu dokumentaciju za učešće na turniru, ali se onda umešala politika. Premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk tada su promenili ranije donete odluke, pa je Đoković pokušao na sudu da dobije pravdu. Prvo suđenje je dobio, drugo je izgubio i na kraju je deportovan. Situacija od tada se promenila, pošto su završeni izbori i ni Morison ni Houk nisu ponovo izabrani. Novi ministar za imigracije Endrju Džajls se još uvek nije oglasio povodom srpskog tenisera i eventualnog ukidanja zabrane.

"Situacija se promenila i sada je drugačije nego što je bilo pre nekoliko meseci. Ljudi slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru naredne godine", rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli. Doduše, treba istaći i da je on bio na Novakovoj strani i da je pomogao Srbinu oko papirologije i svega, ali nije mogao protiv političkih igara.