AUSTRALIJA JE IGRALIŠTE NOVAKA ĐOKOVIĆA - BROJKE TO POKAZUJU: Stigao po novi grend slem, a ovakve REKORDE nema niko!

Najbolji srpski sportista stigao je u Australiju i tamo će pokušati da ispiše tenisku istoriju.

Profimedia Australijan Open 2021.

Novak Đoković se vratio tamo gde je najbolji! Osvajač devet titula na Australijan openu ove godine će igrati za jubilej, ali i za 22. grend slem u karijeri. Nakon godinu dana koje su bile najšokantnije u njegovoj karijeri, Đoković je spreman da Australiji još jednom pokaže ko je najbolji teniser svih vremena.

Oporavljen od skandala iz januara 2022. godine kada mu je zabranjeno da učestvuje u Melburnu iako je imao medicinsko izuzeće, Đoković stiže da pokori Australiju. Za razliku od prethodnih godina sada će igrati i Adelejd, pripremni turnir pred Australijan open, a to će biti samo još jedna prilika da popravi saldo. Kada se izvuku brojke, jasno je da Đoković u Australiji igra najbolji tenis svih vremena.

Trenutno su na snazi neki njegovi rekordi koje će u budućnosti biti veoma teško oboriti. Sa devet trofeja na prvom grend slemu sezone Novak je najbolji u istoriji, a impresivan je i njegov procenat pobeda na ovom turniru. Takođe, u Adelejdu je igrao samo jednom u karijeri i tada je osvojio trofej, a bez poraza je i na takmičenju ATP kup čije je premijerno izdanje osvojio sa reprezentacijom Srbije.

Ako se fokusiramo samo na Australijan open, i tamo je situacija neverovatna. Recimo, nijedan teniser iz Top5 na svetu nije ga pobedio u poslednjih 15 godina. Poslednji je to uspeo Rodžer Federer na početku 2007. godine, a na novi poduhvat čeka se evo skoro 16 godina. Mi se nadamo da će se čekati i neku godinu duže. Takođe, Đoković ima impresivne brojke kada su u pitanju mečevi protiv Top10 igrača, ali i kada se uzmu u obzir svi koji su mu na najmanjem kontinentu izlazili na megdan.

Novakovi neverovatni rezultati u Australiji:

  • Pobedio poslednjih 29 mečeva
  • Pobedio 47 od poslednjih 49 mečeva
  • Pobedio 72 od poslednjih 75 mečeva
  • Pobedio poslednjih 16 mečeva protiv Top10 igrača
  • Pobedio 25 od poslednjih 26 mečeva protiv Top10 igrača
  • Pobedio poslednjih 18 mečeva protiv Top5 igrača
  • Pobedio 97 od 107 mečeva koje je ukupno odigrao