Biće bolje

MEDVEDEVA MUČIO SRBIN, A ONDA GA JE PREGAZIO: Miša nije uspeo do senzacije, ali jeste do rekorda!

Autor Nikola Lalović

Čeka Miomir Kecmanović ponedeljak i najbolji ranking karijere, iako nije uspeo da savlada Danila Medvedeva.

Izvor: Twitter/@TennisTV

Srpski teniser Miomir Kecmanović na kraju nije uspeo da dođe do senzacije u Adelejdu pošto ga je u drugom kolu turnira savladao favorizovani Rus Danil Medvedev. Bivši broj 1 na ATP listi ga je pregazio u prvom setu sa 6:0, a onda je u drugom setu Srbin pokazao veliki kvalitet i zapravo izgubio svoj servis tek u poslednjem gemu pa je na kraju bilo 6:0, 6:3. 

Moglo je sve da bude i dosta drugačije, da je na samom startu 23-godišnji Beograđanin uspeo da slomi otpor rivala. Dugo se igrao taj gem na Danilov servis, tri puta je stizao do 40:40 Miomir, a kada je izgubio prvi gem pao je u igri i ostao na nuli u prvom setu.

Ipak pokazao je da može makar u nekom periodu da bude konkurentan i najbojima na ATP listi što je dobar zalog za nastavak sezone. S obzirom na rezultate ostalih tenisera, ukoliko Amerikanac Sebastijan Korda ne osvoji Adelejd Kecmanovića u ponedeljak čeka novi najbolji ranking karijere.

S obzirom da je teško verovati da Korda to može da uradi, skoro pa je sasvim sigurno da će Kecmanović sledeći ponedeljak dočekati kao 28. na ATP listi što će mu dati još bolju poziciju za žreb na Australijan openu. Pre Australijan opena Srbin igra i drugi turnir u Adelejdu na kome će takođe juriti bodove.