Na šta ovo liči?

HOĆE DA POMERE AUSTRALIJAN OPEN, SVE ZBOG NOVAKOVOG RIVALA? Stigao odgovor iz Melburna na ovaj BIZARAN zahtev!

Autor Nikola Lalović

Najbolje rangirani teniser sveeta Karlos Alkaraz neće igrati na Australijan openu i mnogi zbog toga hoće da se turnir pomeri! Nije jedina zvezda koja će odsustvovati.

Izvor: Profimedia

Ove godine Australijan open ponovo neće videti zvanično najboljeg na svetu! Prošle sezone je Novak Đoković bukvalno proteran iz države, a ovoga puta se aktuelni "Broj jedan" Karlos Alkaraz muči sa povredom i neće se oporaviti na vreme za nastup u Melburnu. Zbog toga je prvi čovek Australijan opena Kreg Tajli ponovo pod pritiskom da pomeri vreme odigravanja turnira. Trenutni datum početka je 16. januar.

Mnogi su želeli da se već ove sezone odigravanje pomeri za nedelju ili dve kasnije kako bi videli Alkaraza na terenu, ali rukovodstvo turnira o tome nije razmišljalo ni sekunde. "Čitao sam o tome i mislim da je to smešno, vrlo bizaran zahtev. Kada pričate sa bilo kojim igračem jasno je da sezona počinje u Australiji u januaru", rekao je on, pa ipak priznao da je sezona predugačka: "Završava se sa Dejvis kupom vrlo kasno za muškarce i mislim da je sezona predugačka. Dugo pričamo o tome. Ali Australija je januar, leto i ovaj turnir je uvek jedan od omiljenih igračima", rekao je prvi čovek Australijan opena.

On je naglasio da su se mnogi igrači dobro spremili za Australiju i stigli u tu zemlju po nekoliko nedelja ranije. "Oni ovde dolaze ranije, sada vidimo da su neki igrali stigli šest ili sedam nedelja ranije kako bi se spremili za australijsko leto. To je normalno i oni znaju šta treba da rade", jasan je Tajli.

Iako je prošle godine Novak Đoković deportovan iz Australije jer nije bio vakcinisan, sada je rukovodstvo turnira prihvatilo da neki teniseri nastupaju iako su zaraženi virusom korona!

"Pratimo uputstva i svima smo stavili do znanja da ostanu kod kuće ako se ne osećaju dobro. Ali kao i u kriketu, potencijalno može da bude takmičara koji će izaći na teren zaraženi virusom korona", završio je Tajli, pa pričao i o Novaku na kraju: "Sa Novakom sam razgovarao nekoliko puta tokom godine. Dosta smo pričali prošle nedelje i on je rekao da se odlično oseća u južnoj Australiji i da je prihvaćen. Ove nedelje će učestvovati u nekim događajima", rekao je na kraju Tajli.