Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Adelejda pošto je bez većih problema "počistio" jednog od svojih najvećih rivala Danila Medvedeva. Rus je bio netipično rezervisan i pasivan, pa je Đoković slavio 2:0 (6:3, 6:4), a jedini trenutak kada smo se zabrinuli desilo se krajem prvog seta. Nije to bilo zbog nešto bolje igre Rusa, nego zbog jedne "špage" kada je Đoković morao da traži medicinski tajm-aut.

Uspeo je da "stisne zube" i dođe do pobede, a nakon što je prvo čestitao Božić svima koji slave po julijanskom kalendaru, objasnio je šta se desilo sa zadnjom ložom koja mu je čak i zavijena u svlačionici.

"Srećan Božić svima, hvala što ste došli ovde da zajedno proslavimo. Hvala na podršci, ne samo Srbima, nego svima koji su stigli...", rekao je Đoković, pa "smirio" navijače": "Srećom, nije ništa ozbiljno, da jeste - ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut, masažu, popio sam lekove, da smanjim to i sredim se posle nekoliko gemova i da mu ne dozvolim da napravi brejk. Imao sam šansu i što sam više igrao, to je zadnja loža bila bolje. Zagrejala se".

Mnogima je prošlo kroz glavu da bi za Novaka Đokovića možda bilo najbolje da je predao meč, pošto Australijan open počinje za već nedelju dana: "Ne mogu da kažem da mi nije prošlo kroz glavu za Australijan open, ali ne možete da kalkulišete... U ovoj fazi karijere svaki meč mi je važan, to je poklon, dajem sve od sebe i idem na pobedu".

Zanimljivo je da se Novak Đoković inače nije sećao jednog od ključnih detalja meča kada je na drugi servis - "ispalio" lopticu 200 kilometara na sat: "Stvarno!?", nasmejao se srpski as kome preostaje malo vremena da se spremi za sutrašnji meč.

Sebastijan Korda je "izazivač", a meč se igra u nedelju od 8.30 po srpskom vremenu.