Neočekivano!

BEKEROVA ŠOKANTNA TVRDNJA - RAFAEL NADAL ZAVRŠAVA KARIJERU? Nemac otkrio neočekivani scenario, evo kad je KRAJ!

Autor Dušan Ninković

Španski teniser će imati priliku da stigne do 23. grend slema u Parizu, a nije sigurno da će igrati nakon toga.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je na Australijan openu osvojio 22. grend slem u karijeri i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom koji je do sada bio rekorder u ovoj kategoriji. Mnogi smatraju da je Španac - iako trenutno povređen - najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa, dok ima i onih koji veruju da mu je to poslednji turniru u karijeri. Među njima je i Boris Beker!

Nekadašnji trener Novaka Đokovića dao je zanimljivu izjavu o trojici najboljih tenisera svih vremena. Federera već nema na turnirima, a po njegovom mišljenju će i Rafa uskoro u penziju, čim se završi grend slem u Parizu. Sa druge strane, Novak Đoković će sigurno stići do 23. trofeja, tvrdi Nemac.

"Svedočimo smeni generacija. Federer je otišao, Nadal je na korak da se penzioniše. Igraće u Parizu, a posle toga je upitno. Samo je pitanje sad kad će Novak da osvoji 23. gren slem trofej", izjavio je Boris Beker i nastavio da šokira: "Đoković ima 35 godina i njegov san je da postane najbolji teniser svih vremena. I kao dete je to pričao. Ali svet nije video nikoga kao što je Federer. Rodžer je igrao toliko savršeno da ne veruete da je to moguće. Zbog njega je tenis globalni sport."

Boris Beker nije prvi u teniskom svetu koji je pretpostavio da je karijera Rafaela Nadala stigla do kraja. Pre samo nekoliko nedelja o tome je veoma otvoreno govorio Saša Zverev, koji je istakao da će Rafa osvojiti titulu u Parizu i zatim prestati da igra. Nemački teniser je ovo napomenuo nakon što je Nadal zabranio novinarima da mu postavljaju pitanja o nastavku karijere, a ostaje da se vidi koliko je bio u pravu.