KRAJ!

NOVAKU ĐOKOVIĆU ZABRANJEN ULAZ U AMERIKU! Nadao se "izuzeću", pa morao da se POVUČE sa turnira

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković se povukao iz glavnog žreba Indijan Velsa i time potvrdio da mu je zabranjen ulazak u SAD.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković zvanično se povukao iz žreba za Indijan Vels čime je sam potvrdio da mu je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države. Dobro je poznao da Đoković ne može da uđe u SAD kao neamerički državljanin koji nije vakcinisan protiv korona virusa, ali se nadao da će dobiti "izuzeće", međutim državna bezbednost ga je odbila, dok predsednik Džo Bajden nije želeo da ga "pomiluje".

Novaku Đokoviću nije pomoglo ni to što su na njegovu stranu stali brojni teniseri, na kraju čak i Teniski savez SAD i US Open, pošto su vlasti odlučile da se drže pravila i da ne dozvole bilo kakvo izuzeće.

Kao što je i obećao, Novak Đoković se ovoga puta povukao pre žreba za Indijan Vels, što nije bio slučaj sa nekim turnirima iz prethodne godine zbog čega je bilo mnogo kritika na njegov račun. Indijan Vels je na 24 sata pre glavnog žreba potvrdio da Đoković odustaje od takmičenja, što je jasan znak da u međuvremenu nije dobio "zeleno svetlo" da uđe u SAD. Ista stvar će se verovatno dogoditi i sa mastersom u Majamijem koji se igra od 19. marta.

Inače, zabrana ulaska u SAD za neameričke državljane koji nisu vakcinisani protiv korona virusa će zvanično biti ukinuta 11. maja, pa se Đoković nadao da će dobiti izuzeće jer u ovom trenutku ne preti opasnost po javno zdarvlje.

Podsetimo, Novak Đoković ni prošle godine nije igrao na Indijan Velsu i u Majamiju.