HAOS

UKRAJINAC NAPAO NOVINARA ZBOG JEDNE OBJAVE! Teniserka napravila nesportski potez, a njega optužili da je Putinov čovek!

Autor Nemanja Stanojčić

Ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov prozivao je poznatog teniskog novinara Hosea Morgada.

Izvor: Instagram/screenshot/alexdolgopolov

Ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov proizvao je poznatog novinara Hosea Morgada zbog jedne objave. Tačnije zbog toga što je "lajkovao" jedan tvit u kom se u centar pažnje stavlja nesportski potez Ukrajinke Marte Kostjuk. Ona je osvojila prvu titulu u karijeri u Ostinu (SAD). Pobedila je Ruskinju Varvaru Gračevu (6:3, 7:5). Posle meča nije čak ni čestitala protivici, nije spomenula njeno ime, čak se ni na mreži nije rukovala sa njom, a u izjavi je više puta spomenula "Slava Ukrajini".

Upravo je to istakao jedan korisnik na Tviteru i dodao da "ceremonija nikada nije izgledala ovako napeto". To je Morgado "retvitovao" i napisao "Finale Ostina..." Tada je krenuo haos i prozivke u koje se uključio je Dolgopolov, pa je portugalski novinar morao da se pravda i da se brani pred svima na ovoj društvenoj mreži.

"Morgado ima više saosećanja za Ruse koji nisu dobili rukovanje na mreži, nego za patnju ljudi u Ukrajini. On je još jedan Putinov čovek. Svi razumeju zašto Marta nije to uradila, Rusi i Belorusi moraju da budu kažnjeni, nadam se da će ih Vimbldon kazniti i ove godine", napisao je jedan korisnik i to je tvit koji je Dolgopolov objavio i izazvao seriju novih napada na Morgada.

Na kraju je Hose morao da objašnjava sve. "Dobio sam uvrede prvo kada sam objavio da je Kostjukova ekstremno talentovana i da će osvojiti još mnogo titula. Onda su me posle optužili da podržavam Putina i sve to zato što sam tvitovao o ceremoniji dodele nagrada koja je bila čudna. Ova mreža je presmešna ponekad", napisao je Morgado.