Nije pošteno...

ĐOKOVIĆ NE MOŽE DA SE BRANI, A ALKARAZ SILNO NAPADA: Španac ima TRI finala da sruši Novaka!

Autor Dušan Ninković

Najbolji svetski teniser mogao bi da izgubi mesto na vrhu liste, ukoliko Karlos Alkaraz osvoji Indijan Vels.

Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Španski teniser Karlos Alkaraz obavio je posao u Indijan Velsu za samo 46 minuta i plasirao se u četvrtfinale turnira na kojem može da sruši Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste. Već početkom drugog seta britanski teniser Džek Drejper predao je dule Špancu pri rezultatu 6:2, 2:0 i tako približio Alkaraza čelnoj poziciji.

Podsećamo, ukoliko Alkaraz osvoji titulu na turniru u Kaliforniji, gde Novak Đoković ne može da učestvuje zbog strogih pravila koja SAD ima prema putnicima koji žele da uđu u zemlju. Najbolji srpski sportista je nevakcinisan protiv virusa korona, a Amerikanci nisu želeli da mu daju izuzeće i dozvole mu da nastupi na dva prolećna turnira tokom američke turneje.

Tako je prvi teniser doveden u loš položaj, pošto svoju poziciju na ATP listi nije imao priliku da brani ni u Indijan Velsu, a verovatno neće moći ni u Majamiju. Sada će Đoković zavisiti od Alkaraza i njegovih protivnika, a prvi na redu je Feliks Ože-Aljasim, koji bi u četvrtfinalu mogao da izbaci španskog tenisera.

Ukoliko to ne bude slučaj, Alkaraza će u polufinalu igrati protiv Tejlora Frica ili Janika Sinera, a zatim bi u finalu mogao da se bori za povratak na čelo ATP liste, sa kojeg ga je Novak Đoković skinuo početkom godine. Podsećamo, Đoković ima 380 nedelja na čelu teniskog karavana, što je apsolutni rekord i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.