AU!

ŠVAJCARSKA BANKA DOŽIVELA "KRAH", A SPONZORIŠU FEDERERA: Rodžer u centru pažnje, PR služba neće da kaže ni reč!

Autor Milutin Vujičić

Rodžer Federer je zaštitno lice švajcarske banke o kojoj trenutno priča čitava Evropa zbog finansijskih problema.

Izvor: YouTube/Credit Suisse/Screenshot

Švajcarska banka "Kredit Svis" (Credit Suisse) doživela je krah i moraće da pozajmi čak 54 milijarde dolara od Centralne banke Švajcarske kako bi "ojačala grupu" nakon pada cena akcija, a interesantno je da je na indirektan način "upleten" i slavni teniser Rodžer Federer. Tokom prethodnih godina "Kredit Svis" je sklapao brojne sponzorske ugovore sa znamenitim ličnostima i upravo je Rodžer Federer najveće ime u njihovom portfoliju.

"Kredit Svis" i Rodžer Federer sarađuju još od 2009. godine i postavlja se pitanje da li će krah banke imati i negativan uticaj na imidž slavog tenisera? O ovoj temi se već danima priča i u Švajcarskoj tako da novinski naslovi nisu zaobišli ni nekada najboljeg tenisera sveta.

"Naravno da takvi naslovi nisu dobri za nekoga ko je na neki način povezan sa bankom i ima sportski spontorski ugovor", rekao je marketinški stručnjak iz Švajcarske Kristijan Lang za tamošnji tabloid "Blik": "Banka koristi brend Rodžera Federera ili fudbalskog prvenstva Švajcarske i to je njihov način komunikacije sa korisnicima. Manje ide u suprotnom smeru, nije kao da Federer aktivno komunicira sa 'Kredit Svis' kao partner, osim tog reklamnog dela".

Švajcarski stručnjak veruje da Rodžer Federer neće osetiti negativne posledice kraha banke zbog toga što je popularan i u Švajcarskoj, i u svetu, pa ni "negativne vesti" u medijima ne mogu da pokvare imidž. Inače, "Blik" je kontaktirao i zastupnike Federera, ali nisu želeli da komentarišu sporni slučaj.

Podsetimo, Rodžer Federer je prošlog septembra završio igračku karijeru, ali je mahom zadržao sponzorske ugovore pošto je prepoznatljivo lice čak i kada nije na terenu.